Моќна инсталација: Деца заробени во тела на возрасни (фото)


Моќна инсталација: Деца заробени во тела на возрасни (фото)

Моќната скулптура на украинскиот уметник Александер Милов е делото кое сега засега е најдобрата дефиниција за љубов.

mokna-instalacija-deca-zarobeni-vo-tela-na-vozrasni-01.jpg

Таа вклучува две деца „заробени“ во две тела на возрасни, кои очајно се обидуваат да допрат едно до друго. Но, возрасните се свртени со грб.

На официјалниот сајт на фестивалот каде е поставено делото на Милов стои образложение:

„Ова го демонстрира конфликтот меѓу мажот и жената, односно нивната надворешност и внатрешност. Нивната внатрешност е во форма на транспарентни деца кои се држат за раце низ жиците. Како што се стемнува, децата започнуваат да светат. Ова е симбол на чистота која им е потребна на луѓето кога ќе пристигнат темните денови.“

Би можело да ве интересира:

14 идеи за родителите кои сакаат домот да го претворат во куќа од сони... Децата сакаат домот да им наликува на куќа од бајките, или пак, да биде креативн...
Креативно девојче го претворило фустанот од 70 денари во креација од с... Доказ дека не треба да потрошите тон пари - со прскање на бои и отпечатоци од пр...
14 работи од Али Експрес кои ќе ни помогнат да ја спасиме планетата Дали имате чувство дека создаваме премногу отпад? Што правиме во врска со тоа?&n...