Инвентивен проект: Лебдечки бонсаи дрвца


Инвентивен проект: Лебдечки бонсаи дрвца

Јапонците се инвентивен и креативен народ кој многу напорно работи и ги измислува најинтересните изуми. Еден од тие изуми се лебдечките бонсаи дрвца. Дизајнерите во „The Hoshinchu Team“ оваа креација ја нарекле „Air Bonsai“.

inventiven-proekt-lebdecki-bonsai-drvca-01

Овие бонсаи се составени од 2 половини: база на енергија и лебдечката топка – наречена „малечка ѕвезда“.

inventiven-proekt-lebdecki-bonsai-drvca-02.jpg

Двете половини имаат магнети така што малечката ѕвезда може да лебди со дрвцето прицврстено за неа. Основата е направена од традиционален јапонски порцелан и бонсаи дрвцето може да биде заменето со било кое друго растение.

inventiven-proekt-lebdecki-bonsai-drvca-03.gif

inventiven-proekt-lebdecki-bonsai-drvca-04.jpg

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Училишни автобуси претворени во подвижни домови во кои ќе посакате да живеете (фото) Иако секој би сакал да има свој стан или куќа, некои луѓе бараат поевтина опција...
Генијални решенија за организирање на просторот и паметно складирање во домот Детски играчки, козметички производи, средства за чистење, премногу садови и ушт...
9-годишно талентирано момче декорира ресторан со неговата уметност Секогаш треба да ги поддржувате вашите деца и нивните таленти, а ако го правите ...