Ќе си поиграат со вашата перцепција - Најкреативните фонтани во светот


Ќе си поиграат со вашата перцепција - Најкреативните фонтани во светот

Архитектурата е посебен вид уметност кој може да ве фасцинира со невообичаени ремек-дела во форма на згради, мостови, фонтани...

Najkreativnite-fontani-niz-svetot-koi-si-poigruvaat-so-vasata-percepcija-01

Фонтаните се едно од архитектонските чуда имајќи го предвид не само изгледот туку и функционалноста.

Од магичната фонтана која танцува во ритамот на музиката во Дубаи до извонредната еколошка фонтана на „Swarovski“ во Австрија, овие фотки ќе ви покажат дека човечкиот гениј од ден на ден ги надминува и најневозможните фантазии.  

1. „Metalmorphosis Mirror Fountain“, САД

najkreativnite-fontani-niz-svetot-koi-si-poigruvaat-so-vasata-percepcija-1.jpg

2. „Julie Penrose Fountain“, САД

najkreativnite-fontani-niz-svetot-koi-si-poigruvaat-so-vasata-percepcija-2.jpg

3. „Water Boat Fountain“, Шпанија

najkreativnite-fontani-niz-svetot-koi-si-poigruvaat-so-vasata-percepcija-3.jpg

4. „Divers Fountain“, Обединети Арапски Емирати

najkreativnite-fontani-niz-svetot-koi-si-poigruvaat-so-vasata-percepcija-4.jpg

5. „The Magic Fountain of Montjuïc“, Шпанија

najkreativnite-fontani-niz-svetot-koi-si-poigruvaat-so-vasata-percepcija-5.jpg

6. „Floating Faucet Fountain“, Шпанија

najkreativnite-fontani-niz-svetot-koi-si-poigruvaat-so-vasata-percepcija-6.jpg

7. „Swarovski fountain“, Австрија

najkreativnite-fontani-niz-svetot-koi-si-poigruvaat-so-vasata-percepcija-7.jpg

8. „The Fountain of Wealth“, Сингапур

najkreativnite-fontani-niz-svetot-koi-si-poigruvaat-so-vasata-percepcija-8.jpg

Уште 9 фонтани на следната страна...Би можело да ве интересира:

Како да внесете празнична магија во секоја соба од домот? Оние кои уживаат во новогодишната магија, не сопираат со постојано украсување и ...
Кој свршенички прстен е оригинал, а кој копија? Колку ви е изострено окото за детали? Што мислите кој прстен чини 7.000 евра, а ...
Паметни реклами кои нè молат да не си го трошиме животот залудно Рекламите во продолжение, преку само една слика и слоган, имаат за цел да нè осв...