Зошто не треба да се грижиш?


Зошто не треба да се грижиш?

Секојдневни грижи, нервози, проблеми, маки, расправии...но, зошто да се грижиш?  

 zosto-da-ne-se-grizis-za-nisto-001.jpg

Во животот треба да се грижите само за две работи:

Дали си здрав или болен?

zosto-da-ne-se-grizis-za-nisto-5

Ако си здрав – тогаш немаш за што да се грижиш.

zosto-da-ne-se-grizis-za-nisto-2

Ако си болен – тогаш треба да се грижиш само за две работи: Дали ќе оздравиш или ќе умреш?

zosto-da-ne-se-grizis-za-nisto-3

Ако оздравиш – тогаш немаш за што да се грижиш!

zosto-da-ne-se-grizis-za-nisto-4

Но, ако умреш имаш две работи за кои треба да се грижиш: Дали ќе одиш во рајот или во пеколот?

zosto-da-ne-se-grizis-za-nisto-7

Ако одиш во рајот – немаш за што да се грижиш!

zosto-da-ne-se-grizis-za-nisto-8

Но, ако одиш во пеколот ќе бидеш презафатен да се поздравуваш со сите пријатели, така што нема да имаш време да се грижиш за ништо!

zosto-da-ne-se-grizis-za-nisto-10

Затоа, зошто без потреба да се грижиш?

БИДИ СРЕЌЕН!

Немој да плачеш кога сонцето ќе зајде на крајот на денот, затоа што од солзите нема да можеш да уживаш во убавината на ѕвездите!

Би можело да ве интересира:

За добрите работи треба долго, за лошите работи само еден миг е доволе... Само една докторска дијагноза за сериозна болест, сообраќајна незгода со трајни ...
Ако те повредил не му давај шанси жено, ќе ги прокоцка сите до една! Зошто залудно се надеваш дека во слабак се крие херој? Залудно ти ветува. Нема д...
Ако немаш храброст да ја направиш среќна, оди си! Ако сила немаш за да ја износиш на плеќи нејзината сила, оди си. Ако немаш желба...