Рекоа за жените...
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Giro prodavac 22-04-2019
Столар 22-04-2019


Рекоа за жените...

 Без жени не се може, а со жени пак некому му е уште потешко. Неисцрпна инспирација биле и ќе останат. Женскиот свет е приказна сама за себе.

rekoa-za-zenite-001.jpg

Ова се неколку мисли кои биле кажани од некои мажи во минатото за жените:

1. Секоја жена е беспомошна додека не и се исуши лакот на ноктите. - Барт Рејнолдс

2. Треба да се ожените само за убава жена. Инаку немате никакви шанси да се ослободите од неа. - Род Стјуарт

3. На жена ми и е сеедно што правам без неа се додека не се забавувам кога го правам тоа. - Џери Сајнфилд

4. Не би рекла дека сите жени се исти, има и полоши.

5. Кој не полудел во брак, тој навистина не е нормален. - Принцот Чарлс

6. Подобро е да си обесен отколку лошо оженет. - Шекспир

7. Мојата прва жена умре од отровни печурки. Втората жена исто така. Третата ја удавив затоа што не сакаше да јаде печурки. - Хенри VIII

8. Жена ќе ти каже “оди по ѓаволите“. Ти одиш, а таа и таму ќе те дочека. - Данте Алигиери

9.  Убавите жени се создадени за мажи кои немаат фантазија, а паметните за оние кои немаат среќа!  - Казанова

10. Не е интересно она што ќе ви го кажат жените, интересно е она што ќе го премолчат. - Шекспир

11. Добро отвори очи кога се жениш, после затвори ги. - Шекспир

12. Мажот е среќен со било која жена додека не ја засака. - Петрарка

13. Не забележав дека жената ми се дави. Урлаше како и обично.  - Жељко Рогошиќ

14. Жените имаат проблем за секое решение. - Стивен Хокинг

15. Не може маж да изневерува жена онолку колку жената може да се прави дека е верна. - Здравко Мамиќ

Би можело да ве интересира:

Типичен Балканец - ги знае сите сложени комбинации за спортска, но не ... „Знаеш што си бара жената одвреме-навреме? Ќотек си бара. Превоспитување, во слу...
Колку жената треба да се смали за да ја собере во раката на еден Балка... Живееме во општество кое смета дека жената не може да биде успешна без маж покра...
Мила, велиш мразиш што си сама, а шанса на добрите мажи не им даваш - ... Потребен ти е маж кој во најлошото најцврсто ќе ти ја држи раката. Маж кој нема ...