Ветете си себе си...
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк


Ветете си себе си...

Дали имате принципи врз кои се потпирате во животот? Како да се мотивирате себе си во остварување на своите цели и прегрнување на секој нов ден?

vetete-si-sebe-si-001.jpg

- Ветете си себе си дека ќе бидете толку силни што ништо нема да може да го вознемири мирот на вашиот ум.

- Гледајте секогаш на светлата страна на се околу вас и работете на тоа – оптимизмот да стане ваша реалност.

- Размислувајте само на најдобрите варијанти, секогаш давајте го најдоброто од себе и очекувајте само најдобро.

- Заборавете на грешките од минатото и продолжете да работите за да остварите големи нешта во иднината.

- Посветете онолку време на сопствениот развој, така што да не ви остане воопшто време за да ги критикувате другите.

- Живејте во верба дека целиот свет е на ваша страна додека искрено давате се од себе!

Би можело да ве интересира:

На добрите луѓе им се случуваат лоши работи, злобните ќе живеат до 100 Така е скроен животот сине, велеше баба ми. Добрите се најчесто и многу вредни. ...
Бркаме лажни соништа, се поклонуваме на лажни богови – 10 работи на ко... Животот поминува додека да трепнеш. Многу пати сме ја слушнале оваа реченица, но...
Извини тато, за секој пат кога срцето со збор ти го корнам и кога не т... И ќе кажам без размислување: „Во ред е, стар си ти, не можеш да го направиш тоа“...