10 факти зошто кучињата се подобри од луѓето


10 факти зошто кучињата се подобри од луѓето

И повеќе од оправдана е поговорката дека „кучето е најдобар пријател на човекот“, но ова најдобро го знаат оние кои имаат можност да се грижат за ова милениче.

10-fakti-zosto-kucinjata-se-podobri-od-lugjeto

Ова се уште 10 факти зошто кучињата се подобри од луѓето:

1. Кучињата немаат проблем да покажат приврзаност во јавност

2. Кучињата чувствуваат дека им недостасуваш кога си отсутен

3. Кучињата чувствуваат вина кога ќе направат нешто погрешно

4. Тие признаваат кога се љубоморни.

5. Јавно ставаат до знаење кога сакаат да излезат надвор.

6. Не си играат игри со тебе – освен кога им го фрлате топчето (и никогаш нема да ве исмеваат за начинот на кој фрлате).

7. Кучињата можеш да ги научиш на нешто.

8. Најлоша друштвена болест која можете да ја добиете од кучињата се болвите.

9. Кучињата го разбираат значењето на зборот „не“.

10. Кучињата бакнуваат со срце во секое време.

Би можело да ве интересира:

Цитати за смирување и охрабрување: 20 реченици кои секогаш ќе ви помог... Верувајте му ја својот инстинкт. Кога внатрешното чувство ве скокотка или боцка,...
33 цитати на Илон Маск кои ќе ве убедат дека е возможно да ги допрете ... Од прославувањето на електричните автомобили, па сè до обиди да се колонизира Ма...
11 интересни факти за мажите, кои можеби и тие не ги знаат И мажите може да добијат рак на дојка. Мажите со избричени глави изгледаат повис...