12 цитати за негативните луѓе


12 цитати за негативните луѓе

„На негативните луѓе драмата им е како кислород. Останете позитивни, ќе им го одземете здивот.“

12-citati-za-negativnite-lugje-01.jpg

За жал, негативните луѓе се секојдневие и без разлика дали дома, на работа, на улица, во маркет, вие ги среќавате и мора да научите да се справите со нив.

Цитати за негативните луѓе:

Најлошата личност со која може да го минувате времето е онаа која се жали за сè и не цени ништо.

Негативните луѓе не сакаат решенија. Решенијата значат дека мора да почнат да бараат нешто ново за кое ќе бидат негативни.

Негативните луѓе губат време за да пронајдат мани на другите, но не инвестираат време за да ги коригираат своите.

На негативните луѓе драмата им е како кислород. Останете позитивни, ќе им го одземете здивот.

Негативните луѓе се среќни само кога ќе ве спуштат на нивното ниво.

Колку помалку им одговарате на негативните луѓе, толку помирен ќе ви биде животот.

12-citati-za-negativnite-lugje-02.jpg

Не можете да дискутирате со негативни луѓе. Тие го слушаат само тоа што им одговара и слушаат само за да одговорат.

Останете на страна од негативните луѓе. Тие имаат проблем за секое решение.

Не дозволувајте негативните луѓе да ве претворат во еден од нив.

Негативните луѓе не се среќни живеејќи си го својот живот, па затоа се оптоваруваат со дискутирање на вашиот.

Некои луѓе не можат да функционираат без негативност, затоа што растажувањето на другите прави тие да се чувствуваат подобро.

Заштитете го својот дух од контаминација. Ограничете го времето што го минувате со негативни луѓе.

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

„Ако не постоеја глупавите луѓе, интернетот ќе беше здодевен“ - 15 забавни цитати за глупавите луѓе Дали некогаш ви се случило да ви падне срам од туѓите неинтелигентни изјави?&nbs...
10 цитати што ќе ве подигнат и во најтешкиот ден од животот Запомнете дека во ред е да побарате помош, во ред е да почнете одново, во ред е ...
Моќни цитати за да ја честитате Новата 2019-та година „Ова е твојата година за да блескаш. Верувај дека можеш и веќе си го поминал пол...

Спонзорирани линкови:

Најчитани неделава