10 моќни цитати што ги раздвојуваат вистинските лидери од обичните луѓе
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Doktor 03-06-2020


10 моќни цитати што ги раздвојуваат вистинските лидери од обичните луѓе

Лидерот е во ценратор на структурата на моќта на една група - ја држи групата заедно и се движи кон своите цели...

10 mokni citati sto gi razdvojuvaat vistinskite lideri od obicnite luge 01

Лидерот е во позиција да ги обликува, регулира, контролира и менува ставовите, однесувањето и работењето на членовите на неговата или нејзината група.

Во духот на развојот на лидерството, собравме неколку цитати за лидерство од значајни лидери.

Истите ќе ви помогнат да го дефинирате она што ги раздвојува големите лидери од обичните луѓе.

1. „Добриот водач не може да биде далеку пред своите следбеници.“ - Теодор Рузвелт.

2. „Крајната мерка на човекот не е во неговите моменти на удобност, туку во време на предизвик и контроверзии.“ - Мартин Лутер Кинг.

3. „Подобро е да водите од задните редови и да ги пуштите другите напред, особено кога славите победа и се случуваат убави работи. Преместете се во предните редови кога ќе има проблеми и опасности. Тогаш луѓето ќе го ценат вашето водство.“ - Нелсон Мандела.

4. „Не постои човек кој ќе стане лидер ако сака да стори сé сам или да ги добие сите заслуги за тоа што го прави.“ - Дејл Карнеги.

10 mokni citati sto gi razdvojuvaat vistinskite lideri od obicnite luge 02

5. „Никој не е доволно добар да владее со друг човек без негова согласност.“ - Абрахам Линколн.

6. „Оној што никогаш не научил да почитува не може да биде добар командант“. - Аристотел.

7. „Лидерите не создаваат следбеници, тие создаваат повеќе лидери“. - Том Петерс.

8. „Предизвикот на лидерството е да се биде силен, но не и груб; да се биде внимателни, но не и мрзлив; да се бидете скромен, но не срамежлив; да се биде горд, но не арогантен; да се има хумор, но без лудост.“ - Џими Рон.

10 mokni citati sto gi razdvojuvaat vistinskite lideri od obicnite luge 03

9. „Клучот за успешно лидерство денес е влијанието, а не моќта“. - Кенет Бленшар.

10. „Лидерство: Уметност да се прави она што го сакаш, затоа што сакаш да го правиш тоа.“ - Двајт Ајзенхауер.

Ашера | Црнобело

Би можело да ве интересира:

12 цитати за негативните луѓе „На негативните луѓе драмата им е како кислород. Останете позитивни, ќе им го од...
10 цитати што ќе ве подигнат и во најтешкиот ден од животот Запомнете дека во ред е да побарате помош, во ред е да почнете одново, во ред е ...
Најчестите грешки кои ги прават несреќните луѓе Луѓето не мора да се во затвор за да бидат заробени. Тие може многу повеќе да ст...

Спонзорирани линкови: