Колку вреди куче што зборува


Колку вреди куче што зборува

Поминува човек покрај една куќа, а на неа табла: ПРОДАВАМ КУЧЕ ШТО ЗБОРУВА. Влегува, а сопственикот го носи во дворот зад куќата и му го покажува кучето.

kolku-vredi-kuce-sto-zboruva

Купувачот, онака срамежливо, за да не излезе глупав, го прашува кучето:

- Дали навистина знаеш да зборуваш?

- Да – рекло кучето.

 - Па како е можно, од каде ти овде? – се изненадил купувачот.

- Па открив дека можам да го зборувам јазикот на луѓето уште кога бев мало кученце и веднаш ме врбуваа да работам за безбедносните агенции, работев како шпион по сите земји, бев најдобар шпион, бидејќи никој никогаш не се посомнева дека едно куче разбира што се зборува во собата. Одликуван сум со повеќе медали.

- И?

-Потоа се ми досади, се оженив, па добив неколку кученца, ја изгубив работата и сега поради кризата завршив овде.

Купувачот го запрашал газдата:

- И колку чини ова куче?

- 10 евра.

- Само 10 евра? Па кучево зборува, бивш полицаец, шпион, одликувано е со медали, како, зошто?

- Ма лаже, џукела...

Би можело да ве интересира:

Виц на денот: Кога си најлошиот и најдобриот маж истовремено Мажот се буди мамурен. Отвора очи, а на масичката гледа чаша вода и два Аспирини...
Добро, старо ретро - Најсмешните вицови за полицајци Откако се потсетивме на никогаш здодевните видови за плавушитеред е да ги с...
Никогаш досадни - ретро вицoви за плавуши кои ќе ве насмеат Ви фали малку смеа во животот? Вицовите кои никогаш не ни здосадуваат се оние со...