7 основни Бонтон правила кои секојдневно ги прекршувате, а не треба
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк


7 основни Бонтон правила кои секојдневно ги прекршувате, а не треба

Културното и пристојно однесување е многу лесно, само треба да сакате да се придржувате до неколку основни правила. И секако, треба да сакате да бидете пристојни и културни.

7-osnovni-bonton-pravila-koi-sekojdnevno-gi-krsite-a-ne-treba-1.jpg

Свесно или несвесно, сите секојдневно кршиме по барем едно Бонтон правило, а не би требало.

Ова се 7-те кои инстантно ќе ја подобрат сликата за вас:

Жени и девојки, прво седнете во автомобил, па соберете ги нозете.

7-osnovni-bonton-pravila-koi-sekojdnevno-gi-krsite-a-ne-treba-2.jpg

Кога сте на состанок, дозволени се само итните повици.

7-osnovni-bonton-pravila-koi-sekojdnevno-gi-krsite-a-ne-treba-3.jpg

Кога зборувате со некој, извадете ги очилата за сонце.

7-osnovni-bonton-pravila-koi-sekojdnevno-gi-krsite-a-ne-treba-4.jpg

Женската чанта си е женска обврска.

7-osnovni-bonton-pravila-koi-sekojdnevno-gi-krsite-a-ne-treba-5.jpg

Кога е гужва во лифт, ништо нема да ве чини ако излезете за некој да помине, па потоа повторно да се вратите во лифтот, наместо да се туткате.

7-osnovni-bonton-pravila-koi-sekojdnevno-gi-krsite-a-ne-treba-6.jpg

По оброкот, никогаш не ги вкрстувајте виљушката и ножот.

7-osnovni-bonton-pravila-koi-sekojdnevno-gi-krsite-a-ne-treba-7.jpg

Никогаш не го проверувајте и поправајте изгледот на јавно место. Затоа постојат тоалети.

7-osnovni-bonton-pravila-koi-sekojdnevno-gi-krsite-a-ne-treba-8.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Зошто никогаш не треба да се мешате и да решавате туѓи проблеми? Многу често знаеме да се вмешаме во туѓите проблеми со цел да им помогнеме на бл...
Правила за воспитување во кралското семејство кои се пример за сите ро... Ако верувате во бајки и приказни, сигурно верувате дека децата на кралевите спиј...
Правила кои треба да ги следите ако не сакате да бидете постојано измо... Динамичниот тек на животот ни го прави секојдневието исполнето со многу обврски ...