Едноставни начини како да оставите впечаток на паметна личност


Едноставни начини како да оставите впечаток на паметна личност

Некои научници се фокусираат на истражувања за тоа дали е можно интелигенцијата да се развие во текот на животот.

ednostavni-nachini-kako-da-ostavite-vpechatok-na-pametna-lichnost-01.jpg

Други пак, тврдат дека менталните способности зависат искличиво од генетиката.

Но, има и такви кои се посветени на тоа луѓето кои не се толку паметни да го прикријат тоа.

Според тоа, постојат неколку трикови кои ќе ви помогнат во тоа, колку и да звучат чудно или смешно на прв поглед. 

Како да оставите впечаток на паметна личност, дури и да не сте толку големи генијалци:

Поработете на изгледот

Британските психолози докажале дека луѓето кои се средени, изгледаат попаметно од другите.

Тие се совршени, надворешно и внатрешно, според стереотипите кои се пренесуваат од еден на друг.

Па затоа, не дозволувајте да изгледате несредено и секогаш внимавајте на вашиот изглед кој ќе направи да личите на паметна личност.

ednostavni-nachini-kako-da-ostavite-vpechatok-na-pametna-lichnost-02.jpg

Не го занемарувајте првиот впечаток

Се вели дека кога ќе ја видиме облеката на личноста, може да ѕирнеме и во нивниот ум.

Според научни истражувања, луѓето кои се добро облечени и имаат добри манири оставаат подолг и подобар впечаток врз останатите.

ednostavni-nachini-kako-da-ostavite-vpechatok-na-pametna-lichnost-03.jpg

Не се плашете да гледате во очи

Во некои култури, не е вообичаено да го гледате соговорникот во очи, но во повеќето останати, контактот со очи е задолжитетлен.

Според резултати од истражувања, овој контакт за време на разговор ќе создаде репутација дека сте отворени и самоуверени во вашиот интелект, па луѓето ќе ве гледаат како попаметни отколку ако им бегате со поглед.

ednostavni-nachini-kako-da-ostavite-vpechatok-na-pametna-lichnost-04.jpeg

Ако тоа не успее, ставете дебели очила

Ова необично истражување докажано дека дебелината на рамката на очилата игра улога во тоа дали личноста изгледа интелигентно.

Па, ако сакате да изгледате попаметно, ставете очила со дебели рамки.

ednostavni-nachini-kako-da-ostavite-vpechatok-na-pametna-lichnost-05.jpeg

Уште 5 совети на следната страна...Би можело да ве интересира:

6 начини на кои мирисот влијае на нашата психа Дали сте знаеле дека зајакот има 100 милиони рецептори за мирис, кучето 220 мили...
10 начини на кои ќе дадете сè од себе за да станете подобра личност Мора да признаеме дека сите понекогаш скршнуваме од правилната патека и правиме ...
Едноставни работи кои секој може да ги прави за планетата да стане под... Факт е дека еколошката свест на луѓето не е на завидно ниво, а со тоа постојано ...