Храбри и професионални – македонски актерки кои се разголија на филмското платно


Храбри и професионални – македонски актерки кои се разголија на филмското платно

Ние сме една од оние земји каде што сосема нормални работи се доживуваат како табу-теми. Една од нив е секако предизвиците кои со себе ги носи актерската професија.

hrabri-i-profesionalni-makedonski-akterki-koi-se-razgolija-na-filmskoto-platno-2-001.jpg

Па така, неретко ќе слушнете смеење, негодување и надвикување кога актерите се соблекуваат или кажуваат некоја пцовка или пак „забранети“ зборови, било на театарските штици или на филмското платно.

Последната таква сцена која ја разбранува јавноста беше онаа на младата актерка Јана Стојановска во хит серијата „Сенки над Балканот“.

Makedonski-akterski-koi-se-razgolija-na-filmskoto-platno (1).jpg

Актерката сепак посочи дека „голотијата е пренагласена тема“, а кога го прави тоа е во името на ликот којшто го глуми.

Ние не можеме да се согласиме повеќе, дека голотијата е само костим и ништо повеќе.

Сцените изгледаа беспрекорно добро, а Јана е само дел од групата храбри и професионални македонски актерки кои покажаа голотија на филм.

Кои се останатите кои се разголија на филмското платно?

Ана Стојановска во Мајки

Makedonski-akterski-koi-se-razgolija-na-filmskoto-platno (5).jpg

Лабина Митевска во I want you

Makedonski-akterski-koi-se-razgolija-na-filmskoto-platno (6).jpg

Весна Станојевска во Сенки

Makedonski-akterski-koi-se-razgolija-na-filmskoto-platno (8).jpg

Синоличка Трпкова во Дом за бесење

Makedonski-akterski-koi-se-razgolija-na-filmskoto-platno (2).jpg

Софија Куноска во Збогум на 20-тиот век

Makedonski-akterski-koi-se-razgolija-na-filmskoto-platno (3).jpg

Верица Недевска во Караула

Makedonski-akterski-koi-se-razgolija-na-filmskoto-platno (4).jpg

Катарина Ивановска во Трето полувреме

Makedonski-akterski-koi-se-razgolija-na-filmskoto-platno (7).jpg

(О)Милена | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Фотките од храна помагаат за здрав живот: Каква корист имате од Инстаг... Инстаграм се користи за најразлични цели – од забава и објавување секакви фотки ...
10 работи во машката соба кои покажуваат дека тој е уште момче, а не м... Луѓето често велат да не се суди книгата по корицата, но кога станува збор за ов...
Тајни кои спасувачите на вода сакаат да ги знаете за ваша безбедност Иако многумина не обрнуваат внимание на тоа, сепак треба да знаете како правилно...