Низ 12 комични илустрации: Како се променија мажите во последно време?


Низ 12 комични илустрации: Како се променија мажите во последно време?

Изминативе неколку декади, машкиот стил и изглед претрпеа многубројни промени.

niz-12-komicni-ilustracii-kako-se-promenija-mazite-vo-posledno-vreme-1 - Copy.jpg

Машкото однесување, машките стандарди, принципи и изглед се тема на 12-те илустрации во продолжение.

Поточно, како сè горенаведено се промени во последниве неколку години?

Изгледот повеќе не е див и мажествен

niz-12-komicni-ilustracii-kako-se-promenija-mazite-vo-posledno-vreme-1.jpg

Гестовите за поздравување значително се променија

niz-12-komicni-ilustracii-kako-se-promenija-mazite-vo-posledno-vreme-2.jpg

Се променија и спортските навики

niz-12-komicni-ilustracii-kako-se-promenija-mazite-vo-posledno-vreme-3.jpg

Веќе не е доволно да пораснете брада, треба и да ја негувате на посебен начин

niz-12-komicni-ilustracii-kako-se-promenija-mazite-vo-posledno-vreme-4.jpg

Богатството и моќта се мерат поинаку

niz-12-komicni-ilustracii-kako-se-promenija-mazite-vo-posledno-vreme-5.jpg

Постојат многу повеќе опции и избори кога е модата во прашање

niz-12-komicni-ilustracii-kako-se-promenija-mazite-vo-posledno-vreme-6.jpg

Големината на телото останува иста, но облеката дефинитивно се намалува

niz-12-komicni-ilustracii-kako-se-promenija-mazite-vo-posledno-vreme-7.jpg

Дружбата со пријателите повеќе нема исто значење

niz-12-komicni-ilustracii-kako-se-promenija-mazite-vo-posledno-vreme-8.jpg

За поголем дел од професиите треба само да имаат стабилна конекција, не и физичка сила

niz-12-komicni-ilustracii-kako-se-promenija-mazite-vo-posledno-vreme-9.jpg

Интернетот им е поважен од хибернацијата и одморот

niz-12-komicni-ilustracii-kako-se-promenija-mazite-vo-posledno-vreme-10.jpg

Прагот на издржливост е опаднат

niz-12-komicni-ilustracii-kako-se-promenija-mazite-vo-posledno-vreme-11.jpg

Концептот за „господин човек“ е исто така променет

niz-12-komicni-ilustracii-kako-se-promenija-mazite-vo-posledno-vreme-12.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

До пријателите со кои ќе остарам – Ви благодарам! Постојат некои луѓе кои се со мене од почетокот и кои докажаа дека ќе бидат до к...
Илустрации во кои ќе се препознаат сите кои барем еднаш се обиделе да ... Ако барем еднаш во животот сте се обиделе да го започнете процесот на слабеење, ...
Илустрации кои на брутален начин прикажуваат дека нешто не е во ред со... Постојано во трка со времето, во потрага по пари и под влијание на стереотипите ...