Некултурни работи кои треба да престанете да ги правите во кафулиња


Некултурни работи кои треба да престанете да ги правите во кафулиња

Зборувате на телефон додека нарачувате, седите 2 часа со една вода, разговарате на камера и цело кафуле го слуша вашиот разговор - секојдневните навики кажуваат многу за културата на човекот – какво е вашето однесување во кафуле?

nekulturni-raboti-koi-treba-da-prestanete-da-gi-pravite-vo-kafulinja-01.jpg

Бонтон правилата ретко кој ги почитува, па во кафулињата често може да бидеме сведоци на луѓе кои со сигурност културата си ја забораваат дома.

Дури и ако мислите дека некои навики и однесувања не се страшни и ги повторувате често кога сте во кафуле, време е да го промените тоа.

Во продолжение – некултурни навики кои не треба да ги имате кога сте во кафуле:

Не правете онлајн видео пови – никој не е должен да ги гледа и слуша вашите соговорници

nekulturni-raboti-koi-treba-da-prestanete-da-gi-pravite-vo-kafulinja-02.jpg

Ако работите од  кафуле каде има еден штекер, не го држете лап топот вклучен цел ден

nekulturni-raboti-koi-treba-da-prestanete-da-gi-pravite-vo-kafulinja-03.jpg

Не ги зафаќајте најголемите маси ако седите сами или со уште еден

nekulturni-raboti-koi-treba-da-prestanete-da-gi-pravite-vo-kafulinja-04.jpg

Не го оставајте телефонот да ѕвони на најгласно и да ги вознемирува останатите гости

nekulturni-raboti-koi-treba-da-prestanete-da-gi-pravite-vo-kafulinja-05.jpg

Не разговарајте на телефон додека нарачувате – имајте почит кон келнерите

nekulturni-raboti-koi-treba-da-prestanete-da-gi-pravite-vo-kafulinja-06.jpg

Не седете подолго од еден час само со едно кафе или вода

nekulturni-raboti-koi-treba-da-prestanete-da-gi-pravite-vo-kafulinja-08.jpg

Ако сте со деца, не им дозволувајте да го нарушуваат мирот на останатите

nekulturni-raboti-koi-treba-da-prestanete-da-gi-pravite-vo-kafulinja-09.jpg

Не оставајте искористени чаши, кеси, фискални сметки и други ваши отпадоци на маса

nekulturni-raboti-koi-treba-da-prestanete-da-gi-pravite-vo-kafulinja-07.jpg

Откако ќе ја платите сметката, станете веднаш – не седете уште половина час и не го држете местото

nekulturni-raboti-koi-treba-da-prestanete-da-gi-pravite-vo-kafulinja-10.jpg

M. M. | Црнобело / фото: depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

20 работи кои треба да ги направите до крајот на летото Летото брзо поминува, па време е да станете од под клима и да го искористите мак...
Работи кои е време да престанете да ги правите по 30-тата година Иако можеби мислите дека уште сте дете во душа, сепак во секој период од животот...
8 работи заради кои вашите соседи може да ве „замразат“ Можеби не сте свесни, но со некои постапки веројатно предизвикувате да сте им ом...