Колку време им е потребно на мажите, а колку на жените за едни исти работи?


Колку време им е потребно на мажите, а колку на жените за едни исти работи?

Можете ли да поверувате дека мажите поминуваат повеќе време на лична хигиена отколку жените?

kolku-vreme-im-e-potrebno-na-mazhite-a-kolku-na-zhenite-za-edni-isti-raboti-01.jpg

Сите веруваме во некои стереотипи за тоа кој повеќе време поминува во правење исти активности – мажите или жените, а истражувањата ги побиваат грешните верувања.

Според статистиките, направена е анализа и објавени се резултатите за тоа колку време поминуваат двата пола во правење на одредени активности.

Колку време им е потребно на мажите, а колку на жените за истите активности?

Лична хигиена

Иако досега верувавте дека жените поминуваат повеќе време на оваа активност, според статистиките, мажите поминуваат малку повеќе време во нега за себе.

Машката хигиена вклучува процедури како бричење, бањање, миење заби, миење коса, стилизирање и облекување, но сепак, шминкањето на жените не е земено предвид во оваа активност.

kolku-vreme-im-e-potrebno-na-mazhite-a-kolku-na-zhenite-za-edni-isti-raboti-02.jpg

Време поминато на интернет

Покрај времето поминато на интернет за едукативни или професионални цели, останатото време е резервирано за забава. Па, иако жените поминуваат повеќе време од мажите на социјални мрежи, сепак времето кое мажите го поминуваат на интернет за игри и слични активности, го надминува целокупното седење на интернет во споредба со она на жените.

kolku-vreme-im-e-potrebno-na-mazhite-a-kolku-na-zhenite-za-edni-isti-raboti-03.jpg

Зборување на телефон

Иако се смета дека жените се оние кои зборуваат многу повеќе, сепак разликата помеѓу мажите и жените на неделно ниво е само 1 час. Мажите исто како и жените сакаат да озборуваат и да си раскажуваат ситуации со пријателите преку телефон.

kolku-vreme-im-e-potrebno-na-mazhite-a-kolku-na-zhenite-za-edni-isti-raboti-04.jpg

Јадење

Со оглед на тоа што жените повеќе се посветуваат на бирање храна и задоволството од јадењето, тие поминуваат многу повеќе време во јадење отколку мажите.

kolku-vreme-im-e-potrebno-na-mazhite-a-kolku-na-zhenite-za-edni-isti-raboti-05.jpg

Продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

Изглед, семејство, минато: 9 работи од кои не треба да се срамите во животот Во денешно време, луѓето се станати премногу зависни од мислењето на другите.&nb...
20 работи од кои треба да се откажете веднаш Зошто ни е толку тешко да се откажеме? Откажувањето не секогаш значи дека се пре...
7 работи на кои не треба да штедите пари Од удобни чевли до квалитетен душек, на некои работи не треба да штедите во живо...

Спонзорирани линкови:

Најчитани неделава