14 бонтон правила кои не сфаќаме дека секојдневно ги прекршуваме
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Оператор 06-12-2019
Продавач 06-12-2019


14 бонтон правила кои не сфаќаме дека секојдневно ги прекршуваме

Можеби се сметате себеси за културна личност која знае како се прават работите на вистинскиот начин, но сигурно прекршувате барем половина од овие секојдневни бонтон правила.

14-bonton-pravila-koi-ne-sfakame-deka-sekojdnevno-gi-prekrsuvame-001.jpg

Начинот на кој ја оставате чинијата по јадењето, начинот на кој ја подавате солта и тоа како ја држите вашата чанта може да откријат многу повеќе за вас отколку 2-часовен разговор.

Бонтон правила кои веројатно не знаете ни самите дека секојдневно ги прекршувате:

1. Имате нападен контакт со очите додека пиете пијалак.

14-bonton-pravila-koi-ne-sfakame-deka-sekojdnevno-gi-prekrsuvame-02.jpg

2. Не оставате ниту едно залче во чинијата, туку комплетно ја чистите.

14-bonton-pravila-koi-ne-sfakame-deka-sekojdnevno-gi-prekrsuvame-01.jpg

3. Точно најавувате што ќе правите во тоалетот.

14-bonton-pravila-koi-ne-sfakame-deka-sekojdnevno-gi-prekrsuvame-03.jpg

4. Ја носите чантата во десната рака, без да оставите слободна рака за поздравување.

14-bonton-pravila-koi-ne-sfakame-deka-sekojdnevno-gi-prekrsuvame-04.jpg

5. Пукате со прстите по келнерот, наместо само да ја кренете раката.

14-bonton-pravila-koi-ne-sfakame-deka-sekojdnevno-gi-prekrsuvame-05.jpg

6. Ја подавате само солта, без биберот.

14-bonton-pravila-koi-ne-sfakame-deka-sekojdnevno-gi-prekrsuvame-06.jpg

7. Гласно ги чукате чашите кога наздравувате.

14-bonton-pravila-koi-ne-sfakame-deka-sekojdnevno-gi-prekrsuvame-07.jpg

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

Секојдневни работи кои не знаете дека ги правите погрешно Во секојдневието, многу често знаеме да ги правиме работите на покомплицираниот ...
Бонтон правила на кои вашата баба би се гордеела да ги знаете Модерните деца почнуваат да забораваат на бонтон правилата и почнуваат да измисл...
Цена инбокс, таксисти кои раскажуваат цела биографија – Ситуации кои н... Има ли некои ситуации со кои секојдневно се соочувате во маркет/бутик/ресторан, ...