10 илустрации кои ќе ви помогнат секогаш да си кажете што мислите, без да ги нарушите добрите односи


10 илустрации кои ќе ви помогнат секогаш да си кажете што мислите, без да ги нарушите добрите односи

Сите секојдневно сме растргнати помеѓу опциите дали гласно да го кажеме она што го мислите или сепак да премолчиме за да ги зачуваме добрите односи.

10-ilustracii-koi-ke-vi-pomognat-sekogas-da-si-kazete-sto-mislite-bez-da-gi-narusite-dobrite-odnosi-001.jpg

Сепак, постојат начини на кои може да постигнете баланс. На тој начин ниту вие ќе потиснувате емоции, ниту другата страна ќе се најде повредена.

Советите низ забавни илустрации функционираат со партнерот, колегите, шефот, децата, пријателите...

1. Избегнете ги зборчињата кои генерализираат – секогаш и никогаш само ви одмагаат.

10-ilustracii-koi-ke-vi-pomognat-sekogas-da-si-kazete-sto-mislite-bez-da-gi-narusite-dobrite-odnosi-1.jpg

2. Бидете попрецизни во договорите.

10-ilustracii-koi-ke-vi-pomognat-sekogas-da-si-kazete-sto-mislite-bez-da-gi-narusite-dobrite-odnosi-2.jpg

3. Кажете „и“ наместо „но.“

10-ilustracii-koi-ke-vi-pomognat-sekogas-da-si-kazete-sto-mislite-bez-da-gi-narusite-dobrite-odnosi-3.jpg

4. Поставувајте поопширни прашања кои не може да завршат со само едно обично „да“ или „не“? Поттикнете комуникација со прашањата каде и кога?

10-ilustracii-koi-ke-vi-pomognat-sekogas-da-si-kazete-sto-mislite-bez-da-gi-narusite-dobrite-odnosi-4.jpg

5. Не напаѓајте. Бидете отворени за заедничко решавање на проблемите, иако можеби не се лично ваши.

10-ilustracii-koi-ke-vi-pomognat-sekogas-da-si-kazete-sto-mislite-bez-da-gi-narusite-dobrite-odnosi-5.jpg

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

10 илустрации за моќта на добрите желби Посакувам да имаш доволно сила да ја пребродиш смртта на саканата личност. ...
13 илустрации за маките на секој човек Која е најголемата мака на старите луѓе? Осаменоста. Што ги мачи сè почесто луѓе...
8 начини за подобрување на животот во 8 денови Успешните и амбициозни луѓе живеат по уникатен збир на правила. Тие собираат иск...