10 бон-тон правила за однесување со други луѓе, кои само некултурните не ги знаат

Ако побарате бизнис услуга од пријател, треба да му платите, а не да барате бесплатни услуги или попусти – вака ќе му покажете дека го поддржувате неговиот бизнис.

10-bon-ton-pravila-za-koi-retko-se-zboruva-no-treba-da-gi-pochituvate-niz-ilustracii-01.jpg

Некои бон-тон правила им се добро познати на сите и повеќето луѓе настојуваат да ги почитуваат. Но, постојат и правила на однесување кои не се спомнуваат често, но се исто важни.

Со овие правила вие им покажувате почит на другите и ги земате предвид и нивните потреби, па не би требало да ги игнорирате.

10 бон-тон правила за кои ретко се зборува, низ илустрации:

Немојте да се расправате со партнерот во јавност и решавајте ги проблемите дома

10-bon-ton-pravila-za-koi-retko-se-zboruva-no-treba-da-gi-pochituvate-niz-ilustracii-02.jpg

Ако побарате бизнис услуга од пријател, треба да му платите, а не да барате бесплатни услуги или попусти – вака ќе му покажете дека го поддржувате неговиот бизнис

10-bon-ton-pravila-za-koi-retko-se-zboruva-no-treba-da-gi-pochituvate-niz-ilustracii-03.jpg

Ако некој пријател ви ја плати сметката за кафе или ручек, следниот пат платете вие

10-bon-ton-pravila-za-koi-retko-se-zboruva-no-treba-da-gi-pochituvate-niz-ilustracii-04.jpg

Ако треба да го проверите телефонот, тргнете се настрана и немојте да правите застој на патот

10-bon-ton-pravila-za-koi-retko-se-zboruva-no-treba-da-gi-pochituvate-niz-ilustracii-05.jpg

Средувајте го вашиот неред во канцеларија и не чекајте колегите да го прават тоа за вас

10-bon-ton-pravila-za-koi-retko-se-zboruva-no-treba-da-gi-pochituvate-niz-ilustracii-06.jpg

Уште пет илустрации на следната страница...Би можело да ве интересира:

6 правила кои мора да ги почитувате ако сакате да бидете вистинска дама „Дамите имаат манири и покажуваат почит кон сите. Токму добрите манири покажуваа...
Ја држите вратата за друг да влезе и уште 6 работи што ги правите од учтивост, а не треба Ако сакате да помогнете некому, но тој ви вели дека не му треба помош, не инсист...
7 митови за преживување поради кои можете да си наштетите на здравјето Мит: Ако останете без вода на место со снег, јадете снег. Зошто е погрешно? Со о...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg