Одбери го твоето омилено куче и дознај каква личност си

Вашиот најдобар пријател кажува за тоа каков е вашиот карактер и каква личност сте вие по природа.

odberi-go-tvoeto-omileno-kuce-i-doznaj-kakva-licnost-si-001.jpg

Пронајдете го вашето омилено куче или кучето на кое сте сопственик и откријте што таа раса има да каже за вашата личност.


1. Булдог

Ова мало куче е одлучно, упорно и не отстапува од она што му е на ум. Сопственикот на оваа раса е срдечна личност и сака да се смее. Умее да биде и тврдоглава личност. Доколку сте љубител на оваа раса вие сте упорни и методични во извршувањето на обврските и задачите. Вие се романтична и чувствителна личност.


2. Териер

Станува збор за весело и енергично куче. Љубителите на оваа раса се флексибилни и прилагодливи личности кои со леснотија ги извршуваат задачите. Доколку ова е вашето омилено куче вие сте храбра личност која сака предизвици. Умеете добро да комуницирате, друштвени сте и имате смисла за хумор.

odberi-go-tvoeto-omileno-kuce-i-doznaj-kakva-licnost-si-1.jpg

3. Лабрадор или ретривер

Оваа раса е дружељубива со добар и стабилен карактер. Ако токму оваа раса е вашето омилено куче вие сте личност која на прво место ги става најблиските. Вие сте чесна, срдечна и дружељубива личност.


4. Бигл

Оваа раса е прилично енергична. Нејзините сопственици се отворени личности кои сакаат животни предизвици и искуства. Овој тип на луѓе се вистински пријатели кои понекогаш умеат да бидат по малку и злобливи.

odberi-go-tvoeto-omileno-kuce-i-doznaj-kakva-licnost-si-2.jpg

5. Мали раси

Станува збор за оние екстремно мали видови на кучиња како што се пинчовите и чивавите. Овие раси се забавни и интересни. Доколку сте сопственик или љубител на некоја од овие раси вие сте весела, искрена и отворена личност. Сакате патувања, дружење и умеете да се забавувате во секоја ситуација. Секогаш внимавате на својот изглед.


6. Боксер

Ова е енергично и силно куче со кое никогаш не ви е досадно. Љубителите на оваа раса живеат со полни гради и секогаш се весели и разиграни. Секогаш се во движење и акција. Лесно склопувате нови пријателства.

odberi-go-tvoeto-omileno-kuce-i-doznaj-kakva-licnost-si-3.jpg

7. Кокер шпаниел

Ова малечко куче е прилично позитивно и нежно. Доколку сте љубител на оваа раса вие сте срдечна личност во која секој може да има доверба. Колку и да имате обврски на работното место вие секогаш ќе најдете време и простор за вашите најблиски.


8. Германски овчар

Прилично силни и верни кучиња. Доколку вие поседувате вакво куче или пак сакате да поседувате, вие умеете да бидете вистински и искрен пријател. Вие сте секогаш верни на партнерот и подготвени сте да сторите се за оние кои тоа го заслужуваат.

odberi-go-tvoeto-omileno-kuce-i-doznaj-kakva-licnost-si-4.jpg

9. Ротвајлер

Станува збор за храбри и тврдоглави кучиња. Сопствениците на оваа раса се полни со самодоверба, умеат да бидат вистински пријатели и партнери. Иако најчесто се пасивни по природа, доколку се најдат во незгодна ситуација умеат нагло да избувнат.


10. Мопс

Луѓето кои го сакаат овој тип на куче се весели и позитивни личности кои обожуваат да бидат во големи друштва, да уживаат и да бидат опуштени. Овие личности знаат да бидат искрени и со оние кои не им одговараат по карактерот и однесувањето.

odberi-go-tvoeto-omileno-kuce-i-doznaj-kakva-licnost-si-5.jpg

11. Доберман

Кучиња со цврст карактер. Личностите кои ги преферираат овие кучиња се организирани и сакаат се да работат по план и ред. Вредни се и решителни и секогаш ги остваруваат целите кои си ги поставиле, но секогаш на префинет и софистициран начин.


12. Сибирска хаска

Оваа раса е енергична и позитивна. Доколку сте сопственик на оваа раса или пак посакувате да имате вакво куче, вие сте љубител на спортот и активностите без разлика на тоа дали сте сами или во тим. Понекогаш имате силни ставови кои ве прават тврдоглави, но длабоко сте прилично чувствителни.

odberi-go-tvoeto-omileno-kuce-i-doznaj-kakva-licnost-si-6.jpg

13. Мешанци

Иако по карактер се прилично различни нема едно мешанче кое не е позитивно. Сопствениците на овие кучиња се со отворен ум, грижливи се и позитивни. Не се оптеретуваат со големи планови и неважни работи. Уживаат во она што животот им го нуди.

Би можело да ве интересира:

Одговори на најчестите прашања за мачките: Зошто предат, зошто носат животинки, дали ве сакаат? Мачките се идеални миленици за луѓето што немаат премногу време: независни се, н...
Чував кучиња и мачки - Какво е моето искуство и што можете да очекувате од нив како миленици? Кучето е секогаш умно. Сѐ ве разбира и сѐ ве слуша. Толку е паметно што да можеш...
Дали вашето куче спие добро + како да му го подобрите квалитетот на сонот? Осигурете се дека е доволно физички активно и не дозволувајте да спие во многу с...
Дресер на кучиња открива кои раси никогаш не би ги вдомил – Непријатно мирисаат и не се пријателски ... „Мрсната кожа ги прави да мирисаат лошо, без разлика колку често се капат. Од ми...
Колкав е просечниот животен век на популарните раси на кучиња (и како да им го продолжите животот)? Повеќето раси на кучиња живеат по најмалку 10 години. Но, покрај нивниот просече...
Низ илустрации: Докази дека мачките и кучињата се од различни планети Додека кучето ве гледа како бог, мачката е убедена дека вие сте ѝ слуга. Дали по...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg