Неверојатни мостови низ светот кои спасуваат илјадници животни годишно


Неверојатни мостови низ светот кои спасуваат илјадници животни годишно

Со тешко срце кажуваме дека секоја година илјадници животни се убиени на автопатите и улиците.

neverojatni-mostovi-niz-svetot-koi-spasuvaat-iljadnici-zivotni-godisno-001.jpg

За среќа, сè уште има добри луѓе кои можат барем малку да ја поправат штетата.

Така, се смислени мостовите за животни односно екодукти, уште во 1950-ите години.

До ден денес реализирани се голем број на вакви мостови за спасување на дивината.

Oва се само дел од нив:

Мост за ракови

neverojatni-mostovi-niz-svetot-koi-spasuvaat-iljadnici-zivotni-godisno-1.jpg

Екодукт во Холандија

neverojatni-mostovi-niz-svetot-koi-spasuvaat-iljadnici-zivotni-godisno-2.jpg

Тунели за желки под пруги во Јапонија

neverojatni-mostovi-niz-svetot-koi-spasuvaat-iljadnici-zivotni-godisno-3.jpg

Екодукт во Канада

neverojatni-mostovi-niz-svetot-koi-spasuvaat-iljadnici-zivotni-godisno-4.jpg

Уште еден екодукт во Германија

neverojatni-mostovi-niz-svetot-koi-spasuvaat-iljadnici-zivotni-godisno-5.jpg

И во Сингапур

neverojatni-mostovi-niz-svetot-koi-spasuvaat-iljadnici-zivotni-godisno-6.jpg

Јаже за безбедно преминување на улицата за птиците

neverojatni-mostovi-niz-svetot-koi-spasuvaat-iljadnici-zivotni-godisno-7.jpg

Премин под мост за слонови во Кенија

neverojatni-mostovi-niz-svetot-koi-spasuvaat-iljadnici-zivotni-godisno-8.jpg

Мост за мајмунчиња во Бразил

neverojatni-mostovi-niz-svetot-koi-spasuvaat-iljadnici-zivotni-godisno-9.jpg

Тунел за животни во Финска

neverojatni-mostovi-niz-svetot-koi-spasuvaat-iljadnici-zivotni-godisno-10.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

На кои важни животни лекции може да ве научи вашата мачка? Иако за мачките се зборува дека не сакаат никој друг освен себе, тоа не е вистин...
10 најубави раси на едни од најграциозните животни – коњите Коњите се едни од најблагородните суштества на оваа планета. Луѓето се импресио...
Свињи, гуштери, стаорци: Жена има спасено 90 животни и живее и спие со нив Таа има специјално направен кревет, широк 3 метри, за дел од милениците да може ...