Куче не може да сопре со плачење, откако сопствениците го оставиле во засолниште (видео)


Куче не може да сопре со плачење, откако сопствениците го оставиле во засолниште (видео)

Тажните невини очи на AJ (Еј Џеј) може кај дел од луѓето ќе ја поткренат свеста за нехуманиот третман кон животните. Кучињата ве сакаат безрезервно, но дали и вие нив?

kuche-ne-moze-da-sopre-so-plachenje-otkako-go-ostavile-vo-zasolnishte-video-01.jpg

Ако досега сте чувале куче, тогаш сте биле сведоци на безрезервна љубов, на очи полни радост кога ќе си дојдете од работа и на константна желба некој да биде со вас.

За вашиот миленик вие сте светот и мора да запомните дека кога земате миленик се обврзувате кон него. Мора да му бидете лојални, а не по некое време да сфатите дека не ви одговара да биде дел од вашиот живот и да го напуштите.

kuche-ne-moze-da-sopre-so-plachenje-otkako-go-ostavile-vo-zasolnishte-video-02.jpg

Некои сопственици на кучиња за жал ги напуштаат милениците и дури и поради најмали причини ги оставаат во засолниште. Таков е случајот со AJ кој бил оставен во Carson Animal Control Agency.

Прекрасниот AJ откако бил оставен бил под огромен стрес и не можел да ги сопре солзите. Неговиот исплашен поглед и тажните невини очи покажуваат дека не му е јасно зошто тие што ги сакал најмногу го предале на овој начин.

Видеото од него стана вирално:

SAFE!!!!!!

!!!!UPDATE!!! SAFE RESCUED AJ is 100% pure sweet, gentle, loving beauty, he loves other dogs and he is missing his brother. He is shutting down, he has a cold and he needs your help today. He is really special and he has a lifetime of love left to give. He needs a hero now and he would be so grateful. Please SHARE for his life, a FOSTER or Adopter would save him now. His brother is still in need too. Thanks! #A4913106 My name is AJ and I'm an approximately 6 year old male Pit Bull and Labrador Retriever. I am not yet neutered. I have been at the Carson Animal Care Center since 1/21. I will be available on 1/21. You can visit me at my temporary home at C309. My former family who owned me for had to give me up because they couldn't afford the care I need. http://www.petharbor.com/pet.asp?uaid=LACO1.A4913106 Carson Shelter, Gardena, California 216 Victoria Street, Gardena, California 310.523.9566, M-TH 12pm - 7pm, F-SU - 10am - 5pm VIDEO:

Sweet AJ is beautiful and he has amazing energy and he was surrendered with his beautiful brother TOBY. They did amazing walking on a leash next to each other when they came in but now they are confused and alone and missing each other and home. They need help. Please SHARE for his life, he needs a TEMPERAMENT TEST requested IN PERSON by an Interested Party before the Shelter will allow him to be saved. Without this Test being ordered he can be PTS at any time. A FOSTER or Adopter would save his life. Thanks! #A4913106 My name is AJ and I'm an approximately 6 year old male Pit Bull and Labrador Retriever. I am not yet neutered. I have been at the Carson Animal Care Center since 1/21. I will be available on 1/21. You can visit me at my temporary home at C309. My former family who owned me for had to give me up because they couldn't afford the care I need. http://www.petharbor.com/pet.asp?uaid=LACO1.A4913106 Carson Shelter, Gardena, California 216 Victoria Street, Gardena, California 310.523.9566, M-TH 12pm - 7pm, F-SU - 10am - 5pm PHOTO THREAD: https://www.facebook.com/savingcarsonshelterdogs/photos/a.172032662969376.1073741830.171850219654287/535761563263149/?type=3&theater BROTHER TOBY https://www.facebook.com/savingcarsonshelterdogs/photos/a.172032662969376.1073741830.171850219654287/535761559929816/?type=3&theater

Posted by Saving Carson Shelter Dogs on Четврток, 21 јануари 2016
NEW PHOTO:

Sweet AJ is beautiful and he has amazing energy and he was surrendered with his beautiful brother TOBY. They did great...

Posted by Saving Carson Shelter Dogs on Петок, 22 јануари 2016
PHOTO THREAD

#A4913106 My name is AJ and I'm an approximately 6 year old male Pit Bull and Labrador Retriever. I am not yet...

Posted by Saving Carson Shelter Dogs on Четврток, 21 јануари 2016

Posted by Saving Carson Shelter Dogs on Monday, February 1, 2016

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Позитива на денот: Слепо куче има куче водич, кое му помага во животот... Видео од слепо куче кое се симнува по скали со помош на своето куче водич станат...
11 нешта кои вашето куче не сака да му ги правите Ако сакате да бидете навистина најдобри пријатели со своето куче, тоа значи дека...
На кои важни животни лекции може да ве научи вашата мачка? Иако за мачките се зборува дека не сакаат никој друг освен себе, тоа не е вистин...