Патка со хендикеп научи да оди со помош на инвалидска количка


Патка со хендикеп научи да оди со помош на инвалидска количка

Хумани луѓе ѝ овозможија на патката Мерлин да ги направи првите чекори со помош на специјално дизајнирана инвалидска количка.

patka-so-hendikep-nauchi-da-odi-so-pomosh-na-invalidska-kolichka-01.jpg

Патката Мерлин била родена со проблеми со левата нога и поради тоа не можела да се движи, но сега таа доби специјална протеза и научи да оди со нејзина помош.

Мерлин е згрижена од едно прифатилиште за животни во ноември 2018 година, но за жал не можела да оди поради проблемите од раѓање.

patka-so-hendikep-nauchi-da-odi-so-pomosh-na-invalidska-kolichka-03.jpg

Тие ангажирале компанија која специјално прилагодила инвалидска количка за неа, какви вообичаено се користат за мачки и кучиња.

patka-so-hendikep-nauchi-da-odi-so-pomosh-na-invalidska-kolichka-02.jpg

Сега патката Мерлин слободно се движи и е пресреќна.

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

На кои важни животни лекции може да ве научи вашата мачка? Иако за мачките се зборува дека не сакаат никој друг освен себе, тоа не е вистин...
Позитива на денот: Слепо куче има куче водич, кое му помага во животот (видео) Видео од слепо куче кое се симнува по скали со помош на своето куче водич станат...
Позитива на денот: Во Берово се родија бебиња срни (фото + видео) Малите срнички се позитивата на денот, а видеата од нив го топат срцето. Убавина...