Куче црта апстрактни дела и заработува илјадници евра (фото+видео)


Куче црта апстрактни дела и заработува илјадници евра (фото+видео)

Неговите сопственици го научиле да црта, а Шиба Ину обожава да го прави тоа и постојано креира уникатни дела.

kuche-crta-apstraktni-dela-i-zarabotuva-iljadnici-evra-foto-video-01.jpg

Шиба Ину од Канада е многу талентирано куче кое неговите сопственици го научиле да црта. Тој креира разни дела, а тие продавајќи ги неговите дела досега заработиле 4.500 евра.

Кени, сопственикот на Шиба, вели дека најимпресивно е колку е уникатно секое дело на Шиба. И дека зависно од неговото расположение тој прави разни потези.

Шиба има полесни и потешки четки и цртањето на секоја слика му трае околу 10-15 минути. Една слика се продава околу 50 евра.

Дел од работата на Шиба:

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Позитива на денот: Слепо куче има куче водич, кое му помага во животот... Видео од слепо куче кое се симнува по скали со помош на своето куче водич станат...
Зошто да изберете да вдомите возрасно куче, наместо мало? Пред сè, изборот за тоа какво милениче ќе чувате е само ваш и вие најдобро знает...
5 раси на кучиња идеални за вашето дете Секое куче има свој карактер и потреби, без разлика на која раса и припаѓа. Деца...