12 вежби во планк позиција кои заменуваат цел тренинг на различни справи


12 вежби во планк позиција кои заменуваат цел тренинг на различни справи

Ако практикувате вежби во теретана на различни справи и веќе ви станува малку здодевно, ќе бидете среќни што со само 12 вежби во планк позиција може да го постигнете истиот резултат.

12-vezbi-vo-plank-pozicija-koi-zamenuvaat-cel-trening-na-razlicni-spravi-001.jpg

Вежбите не се за почетници, бидејќи бараат голема издржливост на телото, но ако имате барем месец-два континуитет во вежбањето, може да се обидете.

За секоја вежба почнете со времетраење од 15-30 секунди, па постепено зголемувајте го до 2 минути.

Прва вежба: Склекови од планк позиција

12-vezbi-vo-plank-pozicija-koi-zamenuvaat-cel-trening-na-razlicni-spravi-01.jpg

Втора вежба: Поткревање на ногата, додека не ај допрете со раката од истата страна

12-vezbi-vo-plank-pozicija-koi-zamenuvaat-cel-trening-na-razlicni-spravi-02.jpg

Трета вежба: Страничен замав додека сте во планк позиција на една страна

12-vezbi-vo-plank-pozicija-koi-zamenuvaat-cel-trening-na-razlicni-spravi-03.jpg

Четврта вежба: Колку што можете пониска планк позиција, во која рацете се завцврстуваат

12-vezbi-vo-plank-pozicija-koi-zamenuvaat-cel-trening-na-razlicni-spravi-04.jpg

Петта вежба: Додека сте застанати во планк позиција, правете исчекор со едната нога и со истата рака, префрлете ја тежината, па вратете се во првобитната положба.

12-vezbi-vo-plank-pozicija-koi-zamenuvaat-cel-trening-na-razlicni-spravi-05.jpg

Шеста вежба: Странични скокови со нозете, додека рацете остануваат фиксирани

12-vezbi-vo-plank-pozicija-koi-zamenuvaat-cel-trening-na-razlicni-spravi-06.jpg

Уште 6 вежби на следната страна...Би можело да ве интересира:

Вежби за рамен стомак и тенка половина кои може да ги правите без да станете од столче За да го донесете телото во одлична форма пред летото, треба да се потрудите око...
6 вежби за истегнување на телото заради кои нема да молите за масажа Дали и вие сте од оние кои постојано чувствуваат болка во телото и здрвеност, па...
Секси вежби за парови за зацврстување на целото тело Знаеме дека вежбањето и не им е омилена активност на сите. Тешко се наоѓа време,...