8 ситуации кога вашето и телото на партнерот „врескаат“ дека не сте еден за друг


8 ситуации кога вашето и телото на партнерот „врескаат“ дека не сте еден за друг

Дали често има повеќе од 45 сантиметри дистанца помеѓу вас, дали често ги држите веѓите собрани кога сте со партнерот и имате нееднакво темпо на движење?

8-situacii-koga-vasheto-telo-vreska-deka-vie-i-partnerot-ne-ste-eden-za-drug-01.jpg

Веќе добро знаете дека говорот на телото е универзален начин на комуникација без зборови. Во комбинација со тонот на гласот, тој може да влијае многу повеќе на вашата врска отколку зборовите што ќе си ги кажете со партнерот.

Често поради премор и стрес не обрнуваме внимание на говорот на телото, дури и кога тоа „вреска“ дека сме избрале погрешен партнер.

Ситуации кога вашето и телото на партнерот „врескаат“ дека не сте еден за друг:

Дистанца еден од друг

Идеална раздалеченост еден од друг е од 0 до 45 сантиметри. Ако едниот партнер постојано се оддалечува од оваа интимна зона или не сака да го допре или фати за рака другиот, тогаш врската не е најсјајна.

8-situacii-koga-vasheto-telo-vreska-deka-vie-i-partnerot-ne-ste-eden-za-drug-02.jpg

Нееднакво темпо на одење

Еднаквото темпо на одење говори за внатрешна синхронизација на партнерите. Вљубените парови потсвесно имаат исто темпо и се поврзани како со невидлив конец.

Ако хармонијата е срушена, тоа посочува на проблеми кај парот.

8-situacii-koga-vasheto-telo-vreska-deka-vie-i-partnerot-ne-ste-eden-za-drug-03.jpg

Недостиг на насмевка

Постојаното муртење кон партнерот покажува дека потсвесно чувствувате дека сте супериорни во врската. Во здрава врска партнерите се еднакви.

Па, така ако постојано си праќате погледи како стрели и немате насмевки на лицето кога сте заедно, треба да размислите.

8-situacii-koga-vasheto-telo-vreska-deka-vie-i-partnerot-ne-ste-eden-za-drug-04.jpg

Затворени пози

Прекрстени нозе и раце покажуваат дека се чувствувате отсечени од одредена ситуација или уште повеќе од личноста со која треба да сте најсилно поврзани.

Ако грбот ви е свиткан, а рацете во џеб, јасно покажувате дека не сте заинтересирани за партнерот.

8-situacii-koga-vasheto-telo-vreska-deka-vie-i-partnerot-ne-ste-eden-za-drug-05.jpg

Уште 4 ситуации на следната страна...Би можело да ве интересира:

Ситуации кои се прифатливи за неговата несигурност околу бракот и за к... Почетокот на врските е речиси секогаш совршен и проблемите и стравот од понатамо...
Физички реакции со кои телото ви покажува дека партнерот не е за вас Некогаш, кога ќе започнете врска со некого, колку и да ви е убаво, длабоко во се...
5 знаци дека во врската се однесувате како родител, а не како партнер Повеќето двојки се стремат да бидат еднакви во врската. Желбата да се грижиме за...