9 знаци дека сте напорни и премногу го контролирате партнерот


9 знаци дека сте напорни и премногу го контролирате партнерот

Не ви се допаѓа кога носи одлуки и прави работи без вас. Постојано го критикувате.

9-znaci-deka-ste-naporni-i-premnogu-go-kontrolirate-partnerot-01.jpg

Постојаното контролирање на партнерот може да има деструктивно влијание врз врската. И не е секогаш лесно да забележите дека го правите тоа сè додека веќе не нанесете огромна штета врз врската.

Знаци кои покажуваат дека претерувате со контролата:

1. Вие му диктирате на вашиот партнер што да прави, со кого да се дружи итн.

9-znaci-deka-ste-naporni-i-premnogu-go-kontrolirate-partnerot-02.jpg

2. Постојано го критикувате.

9-znaci-deka-ste-naporni-i-premnogu-go-kontrolirate-partnerot-03.jpg

3. Го изолирате од семејството и пријателите.

9-znaci-deka-ste-naporni-i-premnogu-go-kontrolirate-partnerot-04.jpg

4. Секогаш сакате да знаете каде е.

9-znaci-deka-ste-naporni-i-premnogu-go-kontrolirate-partnerot-05.jpg

5. Барате од него да се фокусира на вас наместо на другите.

9-znaci-deka-ste-naporni-i-premnogu-go-kontrolirate-partnerot-06.jpg

6. Му го проверувате телефонот и профилите на социјалните мрежи.

9-znaci-deka-ste-naporni-i-premnogu-go-kontrolirate-partnerot-07.jpg

7. Не ви се допаѓа кога носи одлуки и прави работи без вас.

9-znaci-deka-ste-naporni-i-premnogu-go-kontrolirate-partnerot-08.jpg

8. Му поставувате многу прашања.

9-znaci-deka-ste-naporni-i-premnogu-go-kontrolirate-partnerot-09.jpg

9. Правите да се чувствува виновен.

9-znaci-deka-ste-naporni-i-premnogu-go-kontrolirate-partnerot-10.jpg

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

8 знаци дека е себичен во сексот Себичните луѓе неретко се себични и во сексот. Ако имате таков партнер, тогаш зб...
12 знаци дека не сте со вистинскиот партнер и дека треба да кренете ра... Дали на моменти ви изгледа дека врската ви одзема толку многу енергија како да в...
8 знаци дека е време да почнете да живеете заедно и 8 дека е избрзано Вселувањето во заеднички дом со партнерот е еден од највозбудливите моменти во в...