5 работи на кои секој маж е љубоморен


5 работи на кои секој маж е љубоморен

Иако најчесто се поврзува со жените, љубомората е емоција што неретко ја чувствуваат и мажите.

5-neshta-na-koishto-e-ljubomoren-sekoj-mazh-01.jpg

Но, нештата на коишто мажите се љубоморни можат да ви изгледаат сосема нелогично.

Понекогаш и мажите се соочуваат со несигурност, а следниве 5 нешта ги прават најљубоморни:

Вашите пријателки

Додека некои мажи уште на почетокот покажуваат дека се љубоморни на времето што го минувате со пријателките, кај други оваа љубомора се појавува подоцна.

Се разбира, постојат и мажи на кои ова дружење воопшто не им пречи. Сепак, одредени истражувања покажале дека партнерите се љубоморни на луѓето со кои минувате многу време.

 5-neshta-na-koishto-e-ljubomoren-sekoj-mazh-02.jpg

Вашите колеги

Овој вид љубомора најчесто се појавува поради непознавањето на луѓето со кои работите. Најчесто, мажите ги доживуваат колегите на партнерката како невидлива закана.

Времето што го минувате во теретана

За вашиот партнер, теретаната е место полно со други мажи кои наместо да вежбаат, флертуваат со вас. Ако имате личен тренер, љубомората на партнерот може да биде уште поизразена.

5-neshta-na-koishto-e-ljubomoren-sekoj-mazh-03.jpg

Социјални мрежи

Мажите се љубоморни и на социјалните мрежи, особено ако минувате многу време на нив. Исто така, понекогаш љубоморат и на пораките и повиците доцна навечер, без разлика дали ви се јавува пријателката или некоја колешка.

 5-neshta-na-koishto-e-ljubomoren-sekoj-mazh-04.jpg

Вашето хоби

Доколку сте целосно посветени на вашето хоби и секој слободен момент го минувате со тоа, вашиот партнер може да покаже знаци на љубомора.

Најверојатно ќе чувствува дека вашата омилена активност го крадe вашето заедничко време.

Спирова С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

6 мажи откриваат - „Што мразам во сексот?“ „... Следниот пат кога требаше да спиеме, толку ми беше повредена машкоста, што ...
Луѓето кои се вљубени во интроверти имаат најдобри врски Интровертот ќе посвети време вистински да ве запознае за да биде сигурен каква л...
9 работи кои ги научив додека сите други се мажеа Да изградиш добра врска сам со себе е нешто есенцијално, бракот не е билет за ср...