5 причини зошто жените бираат доминантни партнери


5 причини зошто жените бираат доминантни партнери

Денес e тешко да се дефинираат улогите на мажите и жените во општеството, затоа што очекувањата и брзината на животот значително се променија.

5 pricini zosto zenite biraat dominantni partneri 01

Жените се побунија против нееднаквоста, што со себе донесе и добри и лоши последици.

Од друга страна, некои жени сè уште ја ценат моќта и силата на мажите и сакаат врски каде што се во втор план.

Дали се работи за образец или избор, дознајте во текстот.

Се надеваме дека овие примери ќе ви послужат за подобро да се запознаете или да препознаете дека е време за промена.

1. Жените повеќе ги привлекуваат лошите момци

Иако ни се чини дека ова е стереотип, доминантните мажи се повеќе склони кон пороци, како пушење или алкохол, но исто така и импулсивно однесување. Ова однесување ги возбудува жените, така што стануваат лесни цели, а мажите добиваат контрола.

2. Добрите мажи се помалку интересни

Жените обично сакаат романтични моменти со партнерот, како држење за раце и уживање. Сепак, не се сите исти, затоа понекогаш жени претпочитуваат мажи кои се авантуристи, кои ќе ги одведат во непознато и со кои ќе доживеат луди моменти.

5 pricini zosto zenite biraat dominantni partneri 02

3. Предност на мажите кои ги донесуваат сите одлуки во врската

Постојат жени кои мислат дека нивниот живот ќе биде полесен доколку не мора да донесуваат важни одлуки во заедничкиот живот. Затоа бираат доминантни мажи кои ги преземаат работите во свои раце.

Со текот на времето се навикнуваат на овој третман и стануваат зависни од нивните партнери.

4. Агресијата и злоупотребата се мешаат со доминацијата

Да се биде доминантен, ако можете да ја пронајдете вистинската мерка, може да биде пожелно. Сепак, не и ако премине во насилно однесување.

Моќните мажи можат да бидат заводливи и достојни за внимание, но треба да се внимава. Понекогаш мажите ги принудуваат своите партнери да постапуваат како што тие сакаат.

5 pricini zosto zenite biraat dominantni partneri 03

5. Силно влијание од детството

Кога ќе размислиме малку подобро, нашите партнерски односи честопати се условени од нашето воспитување. Можеби нашите родители биле доминантни, така што тоа влијаело врз изборот на партнерот?

Во овој случај, партнерот делува како родител, што е познат образец. Веројатно жените не се свесни за ова, но го очекуваат она на што се навикнати од своето семејство.

Ашера | Црнобело

Би можело да ве интересира:

14 работи кои мажите им ги кажуваат на жените, а жените ги мразат „Изгледаш одлично за своите години.“ – Мажите и жените постојано имаат проблем в...
Жените во врска имаат 30% помалку оргазми од нивните партнери Авторката на книгата„Becoming Cliterate: Why Orgasm Equality Matters – And How t...
„Како ми стои?“, „Ништо не ми е“ - Работи што мажите ги мразат кај жените Кога зборуваме за животот на младите брачни парови, има многу работи во кои тие ...