9 причини зошто на силните жени им е тешко да пронајдат партнер


9 причини зошто на силните жени им е тешко да пронајдат партнер

Силните и независни жени често завршуваат со маж – дете, односно недоволно созреан маж за кој треба да се грижат.

10-prichini-zoshto-na-silnite-zheni-im-e-teshko-da-pronajdat-partner-01.jpg

Вие сте забавна, силна и паметна жена, па зошто тогаш не можете да пронајдете партнер? Токму поради сето тоа!

Причини зошто на силните жени им е тешко да пронајдат партнер:

- Мажите се преплашени од нив и од нивната независност.

- Силните жени од далеку намирисуваат кога некој маж е проблематичен и не е за нив, па така изборот во старт многу им се стеснува.

- Толку си се самодоволни што дури немаат потреба да пронајдат некој и мажите ги читаат ваквите сигнали.

- Храброст да им пристапат на силните жени имаат само мажи кои им се драстично под нивото.

- Уште на почетокот од состанувањето силните жени ги гледаат црвените сигнали и бегаат.

10-prichini-zoshto-na-silnite-zheni-im-e-teshko-da-pronajdat-partner-02.jpg

- Силните жени се плашат да дадат шанса затоа што не сакаат да губат време и енергија залудно.

- Силните и независни жени често завршуваат со маж – дете, односно недоволно созреан маж за кој треба да се грижат.

- Силните жени често завршуваат со маж – проект, односно маж кој треба да биде „поправен“ и ова секогаш има катастрофални резултати.

- Имаат превисоки критериуми кои мора да ги спуштат, затоа што во љубовта е потребна хемија, а не список.

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

8 причини зошто мажите се плашат од силни жени Силните жени може прават некои мажи да се чувствуваат несигурно и недоволно „мач...
4 причини зошто некои луѓе плачат за време на секс Доколку плачете без тага, туку само поради интензивни емоции е во ред, но доколк...
8 причини зошто треба да останете сингл во овој момент Во одредени периоди од животот е добро да бидете сингл, па не очајувајте и посве...

Најчитани неделава