13 секојдневни навики на паровите, кои ја зацврстуваат врската


13 секојдневни навики на паровите, кои ја зацврстуваат врската

Има многу истражувања кои откриваат како едноставните навики може да ви ја зацврстат врската, како на пример легнувањето да спиете во исто време.

13-sekojdnevni-naviki-na-parovite-koi-ja-zacvrstuvaat-vrskata-001.jpg

Иако секој пар индивидуално низ времето си открива што му одговара, сепак има 13 заеднички навики кои ги практикуваат силните и стабилни парови.

1. Практикуваат отворена комуникација, разговараат за проблемите, очекувањата и верувањата.

13-sekojdnevni-naviki-na-parovite-koi-ja-zacvrstuvaat-vrskata-01.jpg

2. Со текот на времето наоѓаат и развиваат заеднички интереси.

13-sekojdnevni-naviki-na-parovite-koi-ja-zacvrstuvaat-vrskata-02.jpg

3. Одржуваат контакт во текот на работниот ден, колку и да се зафатени.

13-sekojdnevni-naviki-na-parovite-koi-ja-zacvrstuvaat-vrskata-03.jpg

4. Обрнуваат внимание на малите нешта, знаат да пофалат и да се заблагодарат.

13-sekojdnevni-naviki-na-parovite-koi-ja-zacvrstuvaat-vrskata-04.jpg

5. Заедно ги завршуваат домашните обврски.

13-sekojdnevni-naviki-na-parovite-koi-ja-zacvrstuvaat-vrskata-05.jpg

6. Меѓусебно си ја поткреваат самодовербата.

13-sekojdnevni-naviki-na-parovite-koi-ja-zacvrstuvaat-vrskata-06.jpg

7. Се смеат заедно.

13-sekojdnevni-naviki-na-parovite-koi-ja-zacvrstuvaat-vrskata-07.jpg

8. Внимателни се, љубезни и се грижат за потребите на другиот партнер.

13-sekojdnevni-naviki-na-parovite-koi-ja-zacvrstuvaat-vrskata-08.jpg

9. Ги решваат проблемите истиот ден кога ќе се појават, не ги „преспиваат.“

13-sekojdnevni-naviki-na-parovite-koi-ja-zacvrstuvaat-vrskata-09.jpg

10. Се поздравуваат на секое влегување и излегување од дома.

13-sekojdnevni-naviki-na-parovite-koi-ja-zacvrstuvaat-vrskata-10.jpg

11. Си кажуваат „те сакам.“

13-sekojdnevni-naviki-na-parovite-koi-ja-zacvrstuvaat-vrskata-11.jpg

12. Си организираат изненадувања.

13-sekojdnevni-naviki-na-parovite-koi-ja-zacvrstuvaat-vrskata-12.jpg

13. Си легнуваат во исто време.

13-sekojdnevni-naviki-na-parovite-koi-ja-zacvrstuvaat-vrskata-13.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

6 карактеристики на жените кои мажите никогаш не ги оставаат Какви жени сакаат мажите и кои нивни карактеристики и навики прават никогаш да н...
8 погрешни навики во сексот поради кои жените не можат да доживеат оргазам Грешка 1: Секогаш ги ставате неговите сексуални желби на прво место – од тоа во ...
10 навики на жените кои им го уништуваат сексуалниот живот Секс со закажување, па така сабота е ден за секс, а понеделник никогаш затоа што...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg