9 популарни дестинации во сезона vs. надвор од сезона (фото)


9 популарни дестинации во сезона vs. надвор од сезона (фото)

Санторини ќе ве воодушеви и надвор од сезона, но монсуните на Бали и мрачните зими на Исланд може да ви го расипат расположението.

9-popularni-destinacii-vo-sezona-i-nadvor-od-sezona-foto-01.jpg

Патувањето надвор од сезона, покрај тоа што е економски поисплатливо, е добро затоа што нема да се соочите со реки од туристи и мирно ќе уживате во убавината на дестинацијата што ја посетувате.

Сепак, во некои земји може да ве чекаат монсуни и многу студени зими.

Популарни дестинации  во сезона vs. надвор од сезона:

Венеција, Италија, е популарна дестинација со 30 милиони посетители годишно, од кои најголемиот дел помеѓу јуни и август.

9-popularni-destinacii-vo-sezona-i-nadvor-od-sezona-foto-04.jpg

Во зима изгледа како да сте на сосема друго место.

9-popularni-destinacii-vo-sezona-i-nadvor-od-sezona-foto-05.jpg

Кони Ајленд, Њујорк, во летните месеци.

9-popularni-destinacii-vo-sezona-i-nadvor-od-sezona-foto-02.jpg

Во зима едвај ќе видите човек.

9-popularni-destinacii-vo-sezona-i-nadvor-od-sezona-foto-03.jpg

Исланд во последните години стана хит во месеците кога времето е топло.

9-popularni-destinacii-vo-sezona-i-nadvor-od-sezona-foto-07.jpg

Но, кога ќе пристигне зимата со многу малку дневна светлина остануваат само локалните жители.

9-popularni-destinacii-vo-sezona-i-nadvor-od-sezona-foto-06.jpg

Големиот кањон е една од најпопуларните дестинации во САД.

9-popularni-destinacii-vo-sezona-i-nadvor-od-sezona-foto-08.jpg

Во зима нема туристи и се затвораат некои ресторани и комплекси за сместување.

9-popularni-destinacii-vo-sezona-i-nadvor-od-sezona-foto-09.jpg

Во Москва, Русија, има многу настани и туристи во летните месеци.

9-popularni-destinacii-vo-sezona-i-nadvor-od-sezona-foto-11.jpg

Во зима температурите се навистина ниски и ретко кој има храброст да ја посети.

9-popularni-destinacii-vo-sezona-i-nadvor-od-sezona-foto-13.jpg

Уште 4 дестинации на следната страна...Би можело да ве интересира:

7 работи кои може да ве убијат на Исланд Плажите со црн песок се магични, но ненадеен бран може да ве повлече кон ледено ...
Замрзнати водопади, дијамантска плажа, зајдисонце кое трае со часови -... Исланд е истовремено и „земјата на полноќното сонце“ и домот на поларните светла...
Порано биле канибали, денес не смеете да носите очила и шапки: 11 факт... Членовите на владата на Фиџи за некои официјални приеми облекуваат здолништа, а ...