Следете ги попустите на социјални мрежи и уште 4 трикови за барање евтини летови

Сигурно сте слушнале дека има луѓе кои цело време патуваат за само неколку евра, но се чудите како ги наоѓаат овие зделки? Ако сакате да знаете како да најдете евтини авионски билети, продолжете да читате!

sledete-gi-popustite-na-socijalni-mrezhi-i-ushte-4-trikovi-za-baranje-evtini-letovi-01.jpg

Овие луѓе најчесто не се ограничени со точни датуми и места, едноставно сакаат да патуваат, а користат шанси за добри зделки. 

Трикови кои ги користат луѓето што патуваат со авион за евтини пари:

Барајте билет 4-5 месеци пред посакуваниот датум

Одличен совет е да почнете да размислувате за купување авионски билет 4-5 месеци пред посакуваниот датум.

Во тоа време, авиокомпаниите, врз основа на процентот на зафатеност на летовите, почнуваат да „фрлаат“ интересни понуди на пазарот.

kako-da-najdete-evtini-avionski-bileti-2.png

Купувајте ги билетите во одредени денови

Цената на истиот авионски билет, купена, да речеме, во четврток навечер и петок наутро, може да се разликува за 10-20%.

Најпрофитабилните денови за купување се вторник и среда, кога се ажурираат базите на податоци на авиокомпаниите.

Многу луѓе тврдат дека идеално време е среда после полноќ и споделуваат дека е поисплатливо да се купуваат авионски билети ноќе.

kako-da-najdete-evtini-avionski-bileti-3.png

Пребарајте повеќе веб-страници

Не сите авиокомпании ќе бидат претставени на сите веб-страници, така што пребарувањето на различни места ќе ви ја донесе најдобрата цена и ќе ви даде повеќе опции.

Проверете најмалку три веб-страници како Expedia, eDreams или Kiwi, а потоа проверете ги веб-страниците на авиокомпаниите што летаат на таа рута.

Можеби на нивната официјална веб-страница ќе најдете дури поевтин билет.

kako-da-najdete-evtini-avionski-bileti-4.png

Користете Google Flights

Кога барате авионски билети, освен што можете да пребарувате на горенаведените веб-страници, можете и многу лесно и практично да најдете добри зделки преку Google Flights.

Првото што треба да го направите е да ја внесете  вашата посакувана дестинација.

kako-da-najdete-evtini-avionski-bileti-5.png

Односно денот во кој сакате да патувате и да се вратите, најдобро е да одберете флексибилни датуми за да добиете повеќе опции.

Следете ја авиокомпанијата на социјалните мрежи

Сите работи се на социјалните мрежи денес и тоа не е исклучок за сите авиокомпании ширум светот.

Тие ги користат нивните социјални мрежи за споделување на некои од најдобрите зделки. Ако сакате да бидете помеѓу првите што ќе дознаат кога има најевтини билети, треба да ги следите.

Неколку авиокомпании кои имаат летови од и до Македонија се: Wizzair, Lufthansa, Turkish Airlines, Pegasus, Qatar Airways, Air Serbia, LOT Polish Airlines, Croatia Airlines, Austrian Airlines, SWISS.

kako-da-najdete-evtini-avionski-bileti-9.png

M. Г. | Црнобело

Фото: pixabay.com / depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

Ја посетив Махо, популарна плажа до аеродром на Карибите - Постојано нè надлетуваа авиони, имаше огр... На островот Сент Мартин вистинска атракција е плажата Махо, само поради нејзинат...
8 работи на кои не треба да трошите пари на вашиот одмор (кога престојувате во хотел) Не вреди да давате многу пари за полуксузна соба – во повеќето хотели, нема голе...
Го посетив селото на Попај морнарот во Малта - бајковита дестинација која ме врати во детството и ми... Она што навистина ме врати во детските денови и ја разбуди мојата меморија со сл...
Ивана од Скопје: „Работев како фотограф на брод, крстарев низ француските Кариби - што ме воодушеви ...  Досега имам посетено многу поморски градови, пристаништа, популарни монден...
Викенд предлози: Подзаборавени села во Македонија што треба да ги посетите (раскажуваат историја) Колку и да ја истражуваме нашата земја никогаш не може да се заситиме од волшебн...
„Го посетив Мехелен - белгиско гратче со калдрмисани улички и прекрасна архитектура на 20 минути од... Мехелен е мало белгиско гратче кое се наоѓа помеѓу популарните и раздвижените гр...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg