Директорот на Levi’s ги нема испрано фармерките 10 години - Зошто не треба да ги перете и вие?


Директорот на Levi’s ги нема испрано фармерките 10 години - Зошто не треба да ги перете и вие?

Извршниот директор на Levi's, Чип Берг, тврди дека не треба да ги перете фармерките, а неговите фармерки немаат видено машина 10 години.

direktorot-na-levi-s-gi-nema-isprano-farmerkite-10-godini-zoshto-ne-treba-da-gi-perete-i-vie-01.jpg

Уште пред неколку години, Бергс открил дека омилениот пар фармерки го носи веќе 10 години, а уште не виделе како изгледа машина, а сега повторно во една изјава напоменал дека треба да престанете да ги перете фармерките.

Наместо да ги пере во машина, тој само ги чисти деловите кои се извалкани или ги пере на рака.

„Ги чистам фармерките на местата кои имаат дамка кога треба да се исчистат, или во најлош можен случај ги перам на рака. И го правам тоа сам. Си ги сакам фармерките и се грижам заа нив.“ – изјавил директорот на Levi’s.

direktorot-na-levi-s-gi-nema-isprano-farmerkite-10-godini-zoshto-ne-treba-da-gi-perete-i-vie-02.jpg

Она што многумина ги чуди е секако, како може да ги носи со нечистотија на нив, како и со толку насобрани бактерии кои со години се собираат на нив, а не се воопшто испрани?

Верувале или не, според извршниот директор на бренд за нетоксично чистење облека, Кели Лав, наводно тоа не е проблем ако редовно ги проветрувате на воздух и сонце.

direktorot-na-levi-s-gi-nema-isprano-farmerkite-10-godini-zoshto-ne-treba-da-gi-perete-i-vie-03.jpg

Таа вели дека обичното, секојдневно нивно носење на нормални места не може да го изложи  вашето здравје на ризик и дека не треба да се плашите од микробите.

Всушност, со тоа што ќе ги оставите надвор неколку дена на воздух и сонце додека да го изгубат непријатниот мирис, е подобро отколку да ги исперете во машина.

Ако нема доволно сончева светлина, и замрзнувач ќе заврши работа, но ќе треба да го повторите тоа неколкупати додека се ослободите од мирисот и нечистотијата.

Ако директорот на Levi’s го следи ова правило, што мислите, треба ли сите да го послушаме?

direktorot-na-levi-s-gi-nema-isprano-farmerkite-10-godini-zoshto-ne-treba-da-gi-perete-i-vie-04.jpg

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Работи кои може да ги перете во машина, без да се уништат Машината за перење облека може да ни помогне за перење на многу други работи, иа...
3 најчести грешки со кои ги уништувате костимите за капење Овие грешки многу луѓе ги прават, кога станува збор за костими за капење, а веро...
Како вашиот костим за капење да изгледа како нов и по неколку сезони? Костимот за капење често е изложен на екстремни услови – сонце, хлор, сол и пот,...