15 лоши навики во чистењето од коишто мора да се ослободите


15 лоши навики во чистењето од коишто мора да се ослободите

Сите сакаме да имаме чист и среден дом, но не секогаш уживаме во процесот на неговото чистење. Најчесто сме во потрага по различни методи кои ќе ни го олеснат или забрзаат процесот.

15-losi-naviki-pri-cistenjeto-od-koisto-mora-da-se-oslobodite-01.jpg

Но, исто така, несвесно правиме многу грешки кои наместо да ни го олеснат, ни го отежнуваат чистењето, па домот ни наликува на несредена, мала депонија.

Еве кои се најчестите 15 грешки при чистењето на домот од коишто мора да се ослободите доколку сакате тој да заблеска:

1. Дозволувате да се насобере непотребна хартија

15-losi-naviki-pri-cistenjeto-od-koisto-mora-da-se-oslobodite (10).jpg

2. Оставате мокри крпи на куп во бањата

15-losi-naviki-pri-cistenjeto-od-koisto-mora-da-se-oslobodite (11).jpg

3. Употребувате премногу средство за чистење или детергент за перење

15-losi-naviki-pri-cistenjeto-od-koisto-mora-da-se-oslobodite (9).jpg

4. Чистите со нечисти алатки

15-losi-naviki-pri-cistenjeto-od-koisto-mora-da-se-oslobodite (12).jpg

5. Употребувате само едно влажно марамче или крпа за чистење на целата бања

15-losi-naviki-pri-cistenjeto-od-koisto-mora-da-se-oslobodite (13).jpg

6. Оставате да се натрупаат нечисти садови во мијалникот

15-losi-naviki-pri-cistenjeto-od-koisto-mora-da-se-oslobodite (14).jpg

7. Носите чевли од надвор во домот

15-losi-naviki-pri-cistenjeto-od-koisto-mora-da-se-oslobodite (15).jpg

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

Грешки кои може да го претворат чистењето на домот во губење време Никој не сака да го помине цел ден во чистење и тоа е сосема очекувано. Но,...
Грешки при чистењето заради кои домот ви станува уште повалкан Дали некогаш сте се почувствувале како да чистите залудно, бидејќи колку и да чи...
Грешки кои ги правите при чувањето облека заради што ја уништувате Ќе потрошите повеќе пари на облека која ја обожавате, па кога за кратко време ќе...

Најчитани неделава