Работи и места во домот што заборавате да ги исчистите, а не треба


Работи и места во домот што заборавате да ги исчистите, а не треба

Чистењето е активност што не му се допаѓа на никој, па сите се обидуваме да ја направиме што е можно пократка. Понекогаш, ова вклучува и прескокнување на некои предмети во домот, кои сепак би требало да ги исчистите.

raboti-vo-domot-shto-zaboravate-da-gi-ischistite-no-bi-trebalo-01.jpg

Дури и ако сакате темелно да го чистите домот, голема е веројатноста да заборавите да ги исчистите овие работи.

Што не треба да прескокнувате кога чистите?

Фрижидер

Фрлете ја целата расипана храна и добро исчистете ја внатрешноста на фрижидерот. Фиоките можете да ги ставите во топла вода, а потоа да ги исчистите со средство за миење садови.

Перници

Не е доволно да ги перете само навлаките, одвреме-навреме треба и перниците. Едноставно, следете го упатството на нивната етикета.

raboti-vo-domot-shto-zaboravate-da-gi-ischistite-no-bi-trebalo-02.jpg

Рамки на прозорци

Иако можеби редовно ги чистите прозорците, веројатно заборавате на рамките. За ова можете да употребите малку оцет, а тешко достапните места исчистете ги со чепкалка за уши.

Фиоки и висечки елементи во кујна

Барем два пати месечно, испразнете ги фиоките и висечките елементи во кујната и темелно исчистете ги.

raboti-vo-domot-shto-zaboravate-da-gi-ischistite-no-bi-trebalo-03.jpg

Маси и столчиња во дворот и на терасата

И мебелот што се наоѓа надвор од домот треба да го чистите одвреме-навреме. Најдоброто - доволно е да го чистите само пред да започне сезоната.

Гаража

Покрај чистењето, важно е и да ја организирате вашата гаража. Ќе се изненадите колку непотребни работи сте собрале со текот на времето.

raboti-vo-domot-shto-zaboravate-da-gi-ischistite-no-bi-trebalo-04.jpg

Продолжува на следната страница...Би можело да ве интересира:

Работи кои може да ги перете во машина, без да се уништат Машината за перење облека може да ни помогне за перење на многу други работи, иа...
10 работи кои никогаш не треба да ги чувате во бањата Иако некои производи се наменети за да се користат во бањата, дефинитивно не тре...
9 работи кои никогаш не треба да ги ставате во машина за садови Кога ќе се насоберат садови, никој нема желба да ги мие, па најлесно е да се ста...