10 работи кои не треба да ги чувате во подрум, а сигурно половина од нив ви се таму


10 работи кои не треба да ги чувате во подрум, а сигурно половина од нив ви се таму

Оние кои имаат подрум знаат колку овој простор ги спасува кога треба да ѝ најдат место на зимницата, на старата детска облека, книги или играчки кои не се користат, но дали е тоа добро место за складирање на овие работи?

10-raboti-koi-ne-treba-da-gi-chuvate-vo-podrum-a-sigurno-polovina-od-niv-vi-se-tamu-01 (1).jpg

Подрумот е ладна, затворена и темна просторија, па иако некогаш ви личи на одличен избор за складирање, на некои работи не им е место таму.

За да не направите грешка поради која ќе се каете, следниве работи не ги чувајте во подрум:

Играчки

Кадифените играчки собираат многу прашина, влага и привлекуваат инсекти, па дури и глувци, па со тек на време може да бидат уништени или потенцијален извор на зарази.

Книги

Освен што со тек на време ќе пожолтат и лепакот ќе попушти, постои ризик и да бидат изедени од глувци и инсекти.

Теписи

Замотаните теписи се идеален дом за инсектите и глувците, а влакната исто така апсорбираат влага и непријатни мириси, заради што теписите се уништуваат.

Дрва за огрев

Дрвата исто така може да апсорбираат влага, па ако не ги чувате правилно, нема да ви вршат работа при греењето и горењето.

Запаливи супстанци

Иако сите мислат дека најдобро место за чување фарби, масла и слични хемикалии е во подрум, сепак зависно од тоа што друго чувате во подрумот, тоа не е паметен избор бидејќи може да биде опасно.

Продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

10 работи кои никогаш не треба да ги чувате во бањата Иако некои производи се наменети за да се користат во бањата, дефинитивно не тре...
Работи кои може да ги перете во машина, без да се уништат Машината за перење облека може да ни помогне за перење на многу други работи, иа...
9 работи кои никогаш не треба да ги ставате во машина за садови Кога ќе се насоберат садови, никој нема желба да ги мие, па најлесно е да се ста...

Најчитани неделава