Грешки во уредувањето на домот, кои ви го прават чистењето долга и тешка мисија


Грешки во уредувањето на домот, кои ви го прават чистењето долга и тешка мисија

Откажете се од црните површини, стилски се, но непрактични, веднаш се гледа прашината.

8-greshki-vo-ureduvanjeto-na-domot-koi-vi-go-pravat-chistenjeto-dolga-i-teshka-misija-01.jpg

Минуваме часови и часови од животот во чистење на домот. За да го скратиме ова време треба да избегнуваме одредени грешки во уредувањето на домот.

Како да си го поедноставите животот:

Во кујната изберете работна површина која е издржлива и отпорна на влага, функционалноста е поважна од изгледот.

8-greshki-vo-ureduvanjeto-na-domot-koi-vi-go-pravat-chistenjeto-dolga-i-teshka-misija-02.jpg

Избегнувајте мали плочки во кујната - при готвењето маснотиите се лепат меѓу нив и тешко е да ги исчистите.

8-greshki-vo-ureduvanjeto-na-domot-koi-vi-go-pravat-chistenjeto-dolga-i-teshka-misija-03.jpg

Ставете едноставни рачки на вратите и орманчињата, бидејќи тие треба да се чистат многу често, па процесот да ви е едноставен.

8-greshki-vo-ureduvanjeto-na-domot-koi-vi-go-pravat-chistenjeto-dolga-i-teshka-misija-04.jpg

Ставете мазен под со боја на која нема да се познаваат нечистотиите.

8-greshki-vo-ureduvanjeto-na-domot-koi-vi-go-pravat-chistenjeto-dolga-i-teshka-misija-05.jpg

Направете мебел кој е од подот до таванот, за да не ви се собираат нечистотии под или над него.

8-greshki-vo-ureduvanjeto-na-domot-koi-vi-go-pravat-chistenjeto-dolga-i-teshka-misija-06.jpg

Тапетите или бојата на ѕидот нека бидат такви што ќе може да се чистат со крпа.

8-greshki-vo-ureduvanjeto-na-domot-koi-vi-go-pravat-chistenjeto-dolga-i-teshka-misija-07.jpg

Уште 4 грешки на следната страна...Би можело да ве интересира:

Грешки кои може да го претворат чистењето на домот во губење време Никој не сака да го помине цел ден во чистење и тоа е сосема очекувано. Но,...
Грешки при чистењето заради кои домот ви станува уште повалкан Дали некогаш сте се почувствувале како да чистите залудно, бидејќи колку и да чи...
Грешки кои ги правите при чувањето облека заради што ја уништувате Ќе потрошите повеќе пари на облека која ја обожавате, па кога за кратко време ќе...

Најчитани неделава