10 работи кои го прават домот неуреден, наместо пријатен и топол

Дали некогаш сте помислиле дека големиот број прозорци и огледала во домот го отежнува процесот на чистење?

10-raboti-koi-go-pravat-domot-neureden-namesto-prijaten-i-topol-01.jpg

Или креветот на спуштање е секогаш растурен затоа што често ве мрзи или немате време да го кревате и враќате назад?

Постојат некои работи кои наместо да ни предизвикаат комфор, ни го отежнуваат тоа и прават домот да изгледа хаотичен.

Доколку нешто во домот не ви е како што треба, а не знаете што е „вишок“, погледнете кои се работите кои може да предизвикуваат хаос, наместо удобност и заменете ги:

Кауч на спуштање наместо кревет

10-raboti-koi-go-pravat-domot-neureden-namesto-prijaten-i-topol02.jpg

Натрупани кеси за ѓубре насекаде, наместо на едно место

10-raboti-koi-go-pravat-domot-neureden-namesto-prijaten-i-topol-03.jpg

Огромен број на несредени кутии, наместо ограничен со јасни ознаки

10-raboti-koi-go-pravat-domot-neureden-namesto-prijaten-i-topol-04.jpg

Пренатрупани закачалки во ходник или зад врата

10-raboti-koi-go-pravat-domot-neureden-namesto-prijaten-i-topol-05.jpg

Расфрлани чевли низ ходникот наместо да се сместени на едно место

10-raboti-koi-go-pravat-domot-neureden-namesto-prijaten-i-topol-06.jpg

Огромни огледала во собата кои лесно се валкаат, а тешко се чистат

10-raboti-koi-go-pravat-domot-neureden-namesto-prijaten-i-topol-07.jpg

Светли ѕидови во ходникот каде најмногу може да се извалкаат

10-raboti-koi-go-pravat-domot-neureden-namesto-prijaten-i-topol-08.jpg

Отворени полици каде се гледа нередот, наместо затворени шкафчиња

10-raboti-koi-go-pravat-domot-neureden-namesto-prijaten-i-topol-09.jpg

Огромно огледало во бањата, наместо мало кое полесно ќе се брише

10-raboti-koi-go-pravat-domot-neureden-namesto-prijaten-i-topol-10.jpg

Темни лустери на кои повеќе се познава прашина

10-raboti-koi-go-pravat-domot-neureden-namesto-prijaten-i-topol-11.jpg

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

9 работи кои оддаваат „дом без вкус“ Непривлечни саксии за цвеќе - Вашите убави растенија, заслужуваат тренди саксии,...
8 грешки поради кои лесно ви се појавува влага во домот Влагата не е редок проблем во домот, но она што предизвикува големо чудење кај с...
9 совети за уредување со кои ќе го извлечете најдоброто од малиот ходник Светлите бои, но и огледалата визуелно ќе го зголемат просторот, а малите теписи...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg