Грешки заради кои дома ви е нечисто и растурено, иако редовно чистите


Грешки заради кои дома ви е нечисто и растурено, иако редовно чистите

Нередот, покрај тоа што влијае на естетиката на окото, влијае и на нивото на хигиена кое го откривате за себе.

greshki-zaradi-koi-doma-vi-e-necisto-i-rastureno-iako-redovno-cistite-001.jpg

За секогаш да ви биде чисто и уредно дома, не треба да пребришувате прашина секој ден и да поминувате со правосмукалка секој втор ден, туку едноставно, да се откажете од овие 9 навики:

Носите очигледно непотребни работи како сметки и флаери.

greshki-zaradi-koi-doma-vi-e-necisto-i-rastureno-iako-redovno-cistite-1.jpg

Правосмукалката ја користите само за чистење на подот, а не и на поголемите предмети кои собираат прашина.

greshki-zaradi-koi-doma-vi-e-necisto-i-rastureno-iako-redovno-cistite-2.jpg

Не ги пребришувате трагите од вода и сапун додека се уште „тазе.“

greshki-zaradi-koi-doma-vi-e-necisto-i-rastureno-iako-redovno-cistite-3.jpg

Оставате облеката да се суши со денови.

greshki-zaradi-koi-doma-vi-e-necisto-i-rastureno-iako-redovno-cistite-4.jpg

Здиплената облека ја редите вертикално, во купчиња.

greshki-zaradi-koi-doma-vi-e-necisto-i-rastureno-iako-redovno-cistite-5.jpg

Си „фрлате“ работи на масата како што ќе стигнете.

greshki-zaradi-koi-doma-vi-e-necisto-i-rastureno-iako-redovno-cistite-6.jpg

Не ги миете садовите паралелно додека готвите.

greshki-zaradi-koi-doma-vi-e-necisto-i-rastureno-iako-redovno-cistite-7.jpg

Спиете со еден тон ситници на креветот.

greshki-zaradi-koi-doma-vi-e-necisto-i-rastureno-iako-redovno-cistite-8.jpg

Ги чувате сите ситници во една фиока или корпа, па не ни знаете што точно има во неа.

greshki-zaradi-koi-doma-vi-e-necisto-i-rastureno-iako-redovno-cistite-9.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Работи од домот со кои е време да се збогувате Свесни сте дека во домот имате многу непотребни работи, не зависно дали добиени ...
11 работи што треба да ги обоите за белиот ентериер да добие нов изглед Одвреме навреме, на сите ни станува здодевен и монотон домот, дури и ако кога см...
13 работи кои прават уредувањето на домот да ви изгледа евтино Безличните предмети, несоодветната големина на мебелот и пренагласените ѕидови с...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg