Вие ја избравте “на шарпланински начин”!
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Software Engineer 13-03-2018
Elektricari 22-03-2018
Оператор 22-03-2018


Вие ја избравте “на шарпланински начин”!

Argeta за првпат создава вкус по ваш избор и по инспирација на нашите истражувачи, кои ја црпеа од прекрасните македонски региони.

vie-ja-izbravte-na-sharplaninski-nacin-1.jpg

Гласањето е завршено, познат е новиот Argeta вкус од Македонија! Најмногу гласови освои вкусот “на шарпланински начин”, новиот вкус ќе пристигне на полиците во маркетите до крајот на оваа година.

Најмногу ја сакате со звукот на довикувањата што одекнуваат од Лепенец до Вруток. Со едноставноста на мирисите на полските цвеќиња, занишани од повторливо ветре. Со вревата на пазарите и ритамот на ценкањето. Таму каде што јазиците се мешаат во една опојна мелодија на разбирање и соживот. Со млекото од безбројните стада, кое ги напојува жедните усни на сите подеднакво. Со звуците на свадбената музика од која сечие срце заигрува. На јавање коњи, кај Тонивода. Со хаику моменти крај шумот на Радика. Со мирис на свеж кашкавал со топло лепче сред ливада.

Доколку сакате да дознаете повеќе совети за патување во побеничкиот регион, посетете ја нашата веб страница.

Најчитани неделава