Зошто е важно навреме да ѝ кажете НЕ на болката


Зошто е важно навреме да ѝ кажете НЕ на болката

Човекот отсекогаш ја доживувал болката како нешто непријатно, обидувајќи се да најде начини ефикасно да ја ублажи. Важно е навреме да се лекува, кога и со помали дози можете брзо и ефикасно да се справите со болката. Развојот на науката ни овозможи достапност на повеќе лекови со помош на кои можеме да ѝ кажеме НЕ на болката.

Доколку не ја ублажиме болката, дури и откако таа ја исполнила својата примарна биолошка функција (повеќе не сигнализира предупредување за некоја болест или штити од надворешни дразби), постои ризик таа да стане посилна. Некои луѓе дури и веруваат дека болката ни кажува во колку лоша состојба се наоѓаме, па одбиваат да земат лек колку е можно подолго и при тоа страдаат непотребно. Доколку причината за болка може да се отстрани, секако треба да го направиме тоа. Колку и да посакуваме, повеќето лекови против болка не ја отстрануваат болката целосно и засекогаш. Тие дејствуваат на тој начин што ја ублажуваат болката со цел да ја направат поподнослива, што ни овозможува да побараме соодветна помош без да страдаме непотребно. На овој начин, кога ќе земеме лек против болка се зачувува биолошката функција на болката да сигнализира опасност или болест, а при тоа значително се подобрува квалитетот на животот.

Ако болката не се лекува навреме, таа може да стане хронична. Во овој случај, болката ја губи својата биолошка заштитна функција и сама по себе станува болест, која треба да се третира како и секоја друга.

Налгесин С. Брзо се справува со болката.

Многу е важно навреме да ја лекуваме болката. За да ја ублажиме болката, треба да одбереме ефикасен лек кој има брзо и долготрајно дејство.

Налгесин е брзо решение кое ослободува од различни типови на болка, вклучувајќи главоболка, забоболка, менструална болка и болка во зглобовите и мускулите.

zoshto-e-vazhno-navreme-da-i-kazhete-ne-na-bolkata-01.jpg

Зошто да одберете Налгесин С?

  • БРЗ ПОЧЕТОК НА ДЕЈСТВО
    Содржи активна состојка напроксен во форма на натриумова сол, која брзо се раствора и има брз почеток на дејство, по само 15 минути.
  • ДОЛГОТРАЈНО ДЕЈСТВО
    Има долг полуживот кој овозможува долготрајно дејство, од 8 до 12 часа, за едноставна употреба и помал број на таблети во денот.
  • ПРОТИВВОСПАЛИТЕЛНО ДЕЈСТВО
    Ја спречува синтезата на простагландини, одговорни за настанувањето на болка и воспаление со што ја ублажува болката и воспалението.

Прочитајте повеќе на www.nalgesin.mk

Најчитани неделава