Да му помогнеме на 24-годишниот Јован Ивев: Потребни се 10.000 евра за неговото лекување


Да му помогнеме на 24-годишниот Јован Ивев: Потребни се 10.000 евра за неговото лекување

24-годишниот Јован Ивев работел како возач на камион, но на 23-ти септември минатата година имал несреќа при истовар на роба. Моментално тој е неподвижен, а потребни се 10.000 евра за да може да продолжи со лекувањето.

da-mu-pomogneme-na-24-godishniot-jovan-ivev-potrebni-se-10000-evra-za-negovoto-lekuvanje-01.jpg

Ве молам споделувајте!

Драги пријатели, се работи за мојот брат Јован Ивев кој има 24 години. На 23.09.2019 година како возач на камион имаше несреќа при истовар на роба во Ротердам, Холандија.
При истовар врз него се паднати метални цевки од околу 2500 кг. Металните цевки му ги нагмечиле главата, градниот кош, абдоменот, карлицата и нозете. Отстранувањето на цевките траело долго при што тој е останат без кислород и реакција на срцето. По пристигнување на брзата помош тој е реанимиран и после неколку минути вратен во живот.

Во болницата во Холандија е лекуван 3 месеци по што е испратен во Македонија за понатамошно лекување.
Поставена му е дијагноза Dg. QUDRIPARESIS. St. Post. Plytraumatismus.

За понатамошно лекување во моментов ни се потребни средства од 10.000 евра за алтернативно лекување, односно роботска неурорехабилитација, физикална и интерна терапија, рехабилитација за негово закрепнување во Поликлиника Неуромедик Ниш, Србија .

Во моментов тој е неподвижен, ве замолувам за помош за тој да се исправи на нозе.

Сметка за донација 250014000660205 Sparcasse Banka, Јован Ивев

Сметка за донација од странство
Acc. No 02-307-06574978
IBAN MK07300307065749778
SWIFT KOBSMK2X
Sneza Iveva

Број за донација 143 138 за корисниците на Македонски Телеком.( Со повик )

Број за донација 143 777 за корисниците на А1. ( Со повик )

Ви благодарам.

Најчитани неделава