„Волшепства мали“ од македонското музичко минато кои сте ги заборавиле


„Волшепства мали“ од македонското музичко минато кои сте ги заборавиле

Замислете да успеете го вклучите вашиот компјутер од 2008 година со Windows XP и да пронајдете над 7000 песни на него! Некои од нив толку одамна неслушнати и подзаборавени, особено од домашната музичка сцена.

Volsepstva-mali-od-makedonskoto-muzicko-minato-01.jpg

Како друштво кое особено многу ја цени добрата ретро македонска музика, не поминува ниту една забава без Куку Леле, Дарио, Ерзана и многу други омилени домашни изведувачи.

Но овие песни се толку заборавени од причина што и тогаш не го заслужија вниманието кое го заслужуваат, време е да им оддадеме почесен омаж и да ги „рокнете“ на најсилно на следната журка.

Уживајте:

Ева Нединковска – Слатка треска

Џеват и Бексо – Несудена

Д.Н.О – Кога тогаш

Bei The Fish & Каролина – Ideal Woman

Марија Каева и Принц – И веднаш е некогаш

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

Кои песни се очекува да бидат хитови за пролет 2019? Сè уште се нема издвоено ниту една песна која е на пат да ја одбележи 2019 годин...
10 песни кои се очекува да бидат летни хитови за 2019 година Летото е речиси на прагот. Температурите полека се зголемуваат, а забавите стану...
30 најдобри Disney песни на сите времиња Уште со појавата на првите филмови музиката зазема посебно место и е од суштинск...