Интервју Replay: Секој настап каде луѓето реагираат позитивно на нашата музика за нас e успешен, следен голем настап UNDERFEST Скопје


Интервју Replay: Секој настап каде луѓето реагираат позитивно на нашата музика за нас e успешен, следен голем настап UNDERFEST Скопје

Бендот Replay активно свири веќе 4 години и бендот е составен од гитара,  вокал и саксофон. Имаат неколку авторски песни со примеси на фанк, поп, рок и повеќе „кавери“.

intervju-replay-sekoj-nastap-kade-lugjeto-reagiraat-pozitivno-na-nasata-muzika-sleden-golem-nastap-underfest-skopje-001.jpg

Reply ќе свират на UNDERFEST Скопје во недела на 07 април, 2019-та година.

Од кога постои Риплеј Од колку членови е составен бендот?

Бендот Риплеј е во состав од два члена, Никола ( гитарист и вокал)  и  Столе ( саксофонист ), постои цели 5 години поточно од 2013 година . Во зависност од потребата, често пати бендот настапува со проширен состав , вкучувајќи  женски вокал  , бас гитара и тапани.

Кој музички правец најдобро ве опишува ?

Воглавно , Бендот Риплеј  свири повеќе жанрови на музика, меѓутоа  дефинитивно најдобро не опишува , нас како бенд , ПОП- РОК музиката.

Дали планирате издавање на албум?

Во моментов , работиме кон издавање на првиот албум. Досега извадивме 3 ( три ) Авторски песни , четвртата е во тек . За да  го извадиме првиот наш албум , планираме  да издадеме 8 нови авторски песни.

Од сите ваши настапи, кој настап ви останал во сеќавање како најуспешен настап?

Секој настап каде луѓето реагираат  позитивно на нашата музика, за нас е успешен настап. Досега, сме настапувале на повеќе поголеми организирани настапи од општини, градови и секој таков организиран настап бил проследен со успех.

Во контекст на ова, би го издвоиле настапот  на МАКФЕСТ организиран од страна на град Штип во 2017 година, за него би кажале одличен настап со дружба на повеќе колеги, а пред се и одлична публика.

Во април ќе настапите на фестивалот UNDERFEST?

Да , секако, ќе ни претставува задоволство.

Дали сметате дека треба има повеќе фестивали каде ќе настапуваат само македонски настапувачи?

Секогаш имаме мислење дека најмногу поддршка треба да се даде на македонски изведувачи, а со тоа ќе доведе до поголемо негување на македонска музика.Затоа , според нас, македонските настапувачи би требало повеќе да доминираат на фестивалите организирани кај нас.

Би можело да ве интересира:

Кои песни се очекува да бидат хитови за пролет 2019? Сè уште се нема издвоено ниту една песна која е на пат да ја одбележи 2019 годин...
10 песни кои се очекува да бидат летни хитови за 2019 година Летото е речиси на прагот. Температурите полека се зголемуваат, а забавите стану...
Дуа Липа царуваше на топ листите - Кои песни најмногу се слушаа во 201... Кои песни станаа најголеми хитови во годината со која сме подготвени да се збогу...