10 филмски музички композиции кои ќе ви го стопат срцето


10 филмски музички композиции кои ќе ви го стопат срцето

Дури и најдобриот филм на светот не е совршен доколку нема одлична музика. Постојат многу „мајстори“ на филмската музика, но очигледно никој не може да им се приближи на Томас Њуман и Ханс Цимер. Тие се потпишуваат зад бројни насловни теми кои го прават филмското доживување уште помагично.

10-filmski-kompozicii-koi-ke-vi-go-stopat-srceto-01.jpg

Сепак, одвоивме 10 филмски композиции со потпис на горенаведените музички генијалци, но и неколку други кои дефинитивно ќе ви асоцираат на познатите филмови и несомнено ќе ви го растопат срцето:

1. The Theory of Everything

The Cinematic Orchestra - Arrival of the birds

2. Inception

Hans Zimmer - Time

3. The Painted Veil

Erik Satie (piano: Jean-Yves Thibaudet) - Gnossienne No. 1

4. The Piano

Michael Nyman - The Heart Asks Pleasure First

5. Gladiator

Gavin Greenaway, The Lyndhurst Orchestra - Now We Are Free

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

Кои песни се очекува да бидат хитови за пролет 2019? Сè уште се нема издвоено ниту една песна која е на пат да ја одбележи 2019 годин...
10 песни кои се очекува да бидат летни хитови за 2019 година Летото е речиси на прагот. Температурите полека се зголемуваат, а забавите стану...
Дуа Липа царуваше на топ листите - Кои песни најмногу се слушаа во 201... Кои песни станаа најголеми хитови во годината со која сме подготвени да се збогу...