Беше водоводџија, сега има милиони, но е со истата девојка: Животниот пат на Конор МекГрегор (фото)


Беше водоводџија, сега има милиони, но е со истата девојка: Животниот пат на Конор МекГрегор (фото)

Кога му велеа дека нема да успее, тој им велеше дека на 25 години ќе биде милионер и успеа во тоа. Неговата девојка Ди Девлин, со која има син, е со него од дното до врвот.

beshe-vodovodjija-sega-ima-milioni-no-e-so-istata-devojka-zhivotniot-pat-na-konor-mekgregor-foto-01.jpg

Конор МекГрегор е еден од најдоминантните живи борачи. Шампионот заработува вртоглави суми од борбите и води раскошен начин на живот.

Тој потекнува од скромно работничко семејство од предградие на Даблин, вежбал во локални теретани, работел како водоводџија и сега е еден од најопасните борачи на планетата.

Како МекГрегор се издигна на врвот на светот:

Роден е на 14-ти јули 1988, а родителите велат дека се родил со стиснати тупаници.

beshe-vodovodjija-sega-ima-milioni-no-e-so-istata-devojka-zhivotniot-pat-na-konor-mekgregor-foto-04.jpg

Тинејџерските денови ги минува во предградие на Даблин и тренира боречки вештини во „Crumlin Boxing Club“.

beshe-vodovodjija-sega-ima-milioni-no-e-so-istata-devojka-zhivotniot-pat-na-konor-mekgregor-foto-29.jpg

Откако претепал двајца од најдобрите борачи, тренерот Џон Каванаг го сфатил МекГрегор многу сериозно.

beshe-vodovodjija-sega-ima-milioni-no-e-so-istata-devojka-zhivotniot-pat-na-konor-mekgregor-foto-07.jpg

Незаинтересиран за училиштето МекГрегор работел како водоводџија, некогаш и по 12 часа на ден, а потоа тренирал. Тогаш ја запознал и својата девојка Ди Девлин.

beshe-vodovodjija-sega-ima-milioni-no-e-so-istata-devojka-zhivotniot-pat-na-konor-mekgregor-foto-08.jpg

Потоа, ја напуштил работата за да тренира попосветено, а неговите родители се противеле на тоа. МекГрегор му кажал на татко му дека ќе жали што го спречувал кога тој на 25 години ќе стане милионер.

beshe-vodovodjija-sega-ima-milioni-no-e-so-istata-devojka-zhivotniot-pat-na-konor-mekgregor-foto-28.jpg

Но, не ги заборавил своите корени и пред  да појде од Ирска во Лас Вегас на тренинзи, тој отишол до неговиот дом и оставил проект на кој работел 6 месеци – шах направен од водоводџиски материјали со неговото име изгравирано на него со круна.

beshe-vodovodjija-sega-ima-milioni-no-e-so-istata-devojka-zhivotniot-pat-na-konor-mekgregor-foto-12.jpg

Овој проект симболично го прикажува неговиот пат од водоводџија до крал.

beshe-vodovodjija-sega-ima-milioni-no-e-so-istata-devojka-zhivotniot-pat-na-konor-mekgregor-foto-13.jpg

Во март 2008 МекГрегор за првпат се натпреваруваше во ММА борба и тоа беше неговото лансирање кон интернационална слава.

beshe-vodovodjija-sega-ima-milioni-no-e-so-istata-devojka-zhivotniot-pat-na-konor-mekgregor-foto-03.jpg

Оттогаш неговите победи се нижеа и тој во април 2013 ја имаше првата УФЦ борба, каде победи со нокаут во првата рунда.

beshe-vodovodjija-sega-ima-milioni-no-e-so-istata-devojka-zhivotniot-pat-na-konor-mekgregor-foto-06.jpg

Само една седмица пред борбата тој подигна чек од социјално од 188 евра, а потоа триумфираше во борбата и доби бонус од 51.000 евра. Во чест на тој чек подоцна го крсти неговиот брод „The 188“.

beshe-vodovodjija-sega-ima-milioni-no-e-so-istata-devojka-zhivotniot-pat-na-konor-mekgregor-foto-11.jpg

Претседателот на УФЦ, Дана Вајт беше воодушевен од него и тогаш започна нивната профитабилна соработка.

beshe-vodovodjija-sega-ima-milioni-no-e-so-istata-devojka-zhivotniot-pat-na-konor-mekgregor-foto-33.jpg

Продолжува на следната страна...



Би можело да ве интересира:

Вистински спектакл на Роби Вилијамс на отворањето на Светското Првенст... Роби Вилијамс вели дека минал многу во својата кариера, но никогаш не бил повозб...
11 работи на кои легендарниот тркач Луис Хамилтон ги троши своите мили... Ги има најдобрите автомобили на светот, луксузни недвижнини, а може да се пофали...