15 докази дека Јапонија е светлосни години пред нас


15 докази дека Јапонија е светлосни години пред нас

Јапонците навистина знаат да воодушеват со креативноста и да си го олеснат и разубават животот.

15-dokazi-deka-japonija-e-svetlosni-godini-pred-nas-01.jpg

Не е потребно многу за да се заклучи дека Јапонија е светлосни години пред нас.

Нивните изуми постојано го восхитуваат светот.

Од специјални камиони за селидба до чадори што ја менуваат бојата, погледнете дел од нив:

1. Не постојат канти за цигари затоа што Јапонците не го сакаат мирисот на тутунот. Ако пушите на јавно место, полицаец ќе ви понуди специјално ќесе за отпадоци.

15-dokazi-deka-japonija-e-svetlosni-godini-pred-nas-15.jpg

2. Имаат чоколади во форма на вселенски тела.

15-dokazi-deka-japonija-e-svetlosni-godini-pred-nas-14.jpg

3. Во некои лифтови имаат копче кое сигнализира ако врне надвор.

15-dokazi-deka-japonija-e-svetlosni-godini-pred-nas-13.jpg

4. Дури и капаците на шахтите се вистинско уметничко дело во Јапонија.

15-dokazi-deka-japonija-e-svetlosni-godini-pred-nas-12.jpg

5. Имаат зоолошка градина во која можете да се „ракувате“ со видра.

15-dokazi-deka-japonija-e-svetlosni-godini-pred-nas-11.jpg

6. Пресладок јапонски дрон е испратен во вселената, тој ги фотографира астронаутите и нивната околина.

15-dokazi-deka-japonija-e-svetlosni-godini-pred-nas-10.jpg

7. Имаат авион покриен со илустрации од Покемон.

15-dokazi-deka-japonija-e-svetlosni-godini-pred-nas-09.jpg

8. Измислија камиони за селидба со специјален механизам за отворање од страна за полесно да се складира мебелот.

15-dokazi-deka-japonija-e-svetlosni-godini-pred-nas-16.jpg

Уште 7 изуми на следната страна...Би можело да ве интересира:

Писмо од девојка ден пред да умре од рак: „Ех да имав само уште еден д... Ова емотивно и трогателно писмо ќе направи да се запрашате за вистинската смисла...
Што можете да научите од Кинезите за врските и пријателствата? Ги бие глас дека се непријатни затоа што тешко се зближуваат, но ако ви станат п...
Фотки после кои ќе си ја обожавате „тешката“ канцелариска работа Колку пати денес се пожаливте дека не ви се работи? Дека попрво би се менувале с...