Како изгледаат школските униформи во 15 земји низ светот?


Како изгледаат школските униформи во 15 земји низ светот?

За носење униформи во училиште мислењата се многу поделени. Едни сметаат дека тоа е во ред затоа што има еднаквост помеѓу учениците, други пак не сакаат ни да ги замислат.

kako-izgledaat-shkolskite-uniformi-vo-15-zemji-niz-svetot-01.jpg

Униформите може да бидат навистина практични од аспект на тоа што не мора да се бира што ќе носат децата секој ден на училиште, а и никогаш никој нема да се почувствува како нешто повеќе или помалку од останатото.

Иако кај нас во некои училишта имаше обиди за воведување униформи, сепак не се толку строго прифатени како во други земји низ светот.

Униформите во училиштата низ светот многу се разликуваат, некаде се носат постојано исти, на други места можеби се носат само за одредени церемонии и настани. 

Во продолжение погледнете како изгледаат дел од униформите во некои училишта во 15 различни земји:

Велика Британија

kako-izgledaat-shkolskite-uniformi-vo-15-zemji-niz-svetot-02.jpg

Јужна Африка

kako-izgledaat-shkolskite-uniformi-vo-15-zemji-niz-svetot-03.jpg

Сомалија

kako-izgledaat-shkolskite-uniformi-vo-15-zemji-niz-svetot-04.jpg

Индија

kako-izgledaat-shkolskite-uniformi-vo-15-zemji-niz-svetot-05.jpg

Сиера Леоне

kako-izgledaat-shkolskite-uniformi-vo-15-zemji-niz-svetot-06.jpg

Русија

kako-izgledaat-shkolskite-uniformi-vo-15-zemji-niz-svetot-07.jpg

Непал

kako-izgledaat-shkolskite-uniformi-vo-15-zemji-niz-svetot-08.jpg

Јужна Кореја

kako-izgledaat-shkolskite-uniformi-vo-15-zemji-niz-svetot-09.jpg

Украина

kako-izgledaat-shkolskite-uniformi-vo-15-zemji-niz-svetot-10.jpg

Камбоџа

kako-izgledaat-shkolskite-uniformi-vo-15-zemji-niz-svetot-11.jpg

Индонезија

kako-izgledaat-shkolskite-uniformi-vo-15-zemji-niz-svetot-12.jpg

Кина

kako-izgledaat-shkolskite-uniformi-vo-15-zemji-niz-svetot-13.jpg

Јапонија

kako-izgledaat-shkolskite-uniformi-vo-15-zemji-niz-svetot-14.jpg

Бутан

kako-izgledaat-shkolskite-uniformi-vo-15-zemji-niz-svetot-15.jpg

САД

kako-izgledaat-shkolskite-uniformi-vo-15-zemji-niz-svetot-16.jpg

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

За светот има надеж: 12 докази дека не е сè така црно Брачен пар собрал 15 милиони долари за разделените мигрантски семејства. Да...
Светски познати политичари кои може да се пофалат со прекрасни ќерки (фото) Некои политичари го држат во приватност нивното семејство и децата колку што е м...
10 земји во светот во кои се јаде најмногу чоколадо Еден Швајцарец јаде околу 10.8 килограми чоколадо годишно, а еден Кинез само 100...

Најчитани неделава