Контраст помеѓу два различни света: Суровата реалност во одредени земји, низ фотки (втор дел)
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
ВОЗАЧИ 27-03-2020


Контраст помеѓу два различни света: Суровата реалност во одредени земји, низ фотки (втор дел)

Кризата, социјалната неправда и војните во некои земји прават да изгледа како да живееме во два различни света.

kontrast-pomegju-dva-razlichni-sveta-surovata-realnost-vo-odredeni-zemji-niz-fotki-vtor-del-01.jpg

Додека некои не се ни свесни што се случува на другиот крај на светот, луѓето се соочуваат со сериозни проблеми, полова дискриминација, неразвиено општество, очај, страв и опасни ситуации по нивниот живот.

Uğur е момчето од Истанбул кое се обидува да ги прикаже разликите помеѓу животот во земјите каде владее мир, слобода и среќа и оние во кои се војува и во кои се живее во сиромаштија и беда.

По првиот дел фотки од контрастот помеѓу двата света во кои живееме, следи втор дел од фотките кои момчето ги објавува на Инстаграм со цели приказни зад нив.

Разликата помеѓу животот во модерните и развиени земји и животот во оние земји за кои никој не е свесен како изгледа:

Авганистан

kontrast-pomegju-dva-razlichni-sveta-surovata-realnost-vo-odredeni-zemji-niz-fotki-vtor-del-02.jpg

Јемен

kontrast-pomegju-dva-razlichni-sveta-surovata-realnost-vo-odredeni-zemji-niz-fotki-vtor-del-03.jpg

Сирија

kontrast-pomegju-dva-razlichni-sveta-surovata-realnost-vo-odredeni-zemji-niz-fotki-vtor-del-04.jpg

Сирија

kontrast-pomegju-dva-razlichni-sveta-surovata-realnost-vo-odredeni-zemji-niz-fotki-vtor-del-05.jpg

Либија

kontrast-pomegju-dva-razlichni-sveta-surovata-realnost-vo-odredeni-zemji-niz-fotki-vtor-del-06.jpg

Ирак

kontrast-pomegju-dva-razlichni-sveta-surovata-realnost-vo-odredeni-zemji-niz-fotki-vtor-del-07.jpg

Продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

Суровата реалност и контрастот помеѓу двата света во кои живееме, низ фотки Додека го живеат својот совршен живот, многумина не се свесни како изгледа живот...
Доживејте ги земјите низ светот на поинаков начин, низ 10 фотки Колку пати се случило да видите фотка од некој град и да посакате веднаш да го п...
Низ реални фотки и видеа: Како изгледа Америка деновиве со температури до -40˚С? Температури до 40˚С под нулата, замрзнати езера, смртни случаи - Америка деновив...